Ordu’da kivi fiyatları belirlendi

Ordu Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Yusuf Uzunlar, ay sonu hasadına başlanması beklenen kivi fiyatlarını açıkladı.

Uzunlar, düzenlediği basın toplantısında, hava şartlarından ötürü kivi rekoltesinde bu sezon düşüş beklediklerini söyledi.

İl genelinde kivi rekoltesi tahminini yaklaşık 5-6 bin ton olarak açıklayan Uzunlar, ürünün kalitesinin iyi olduğunu belirtti.

Uzunlar, bu sezon birinci sınıf kiviyi 20, ikinci sınıf kiviyi 12, üçüncü sınıf kiviyi ise 5 liradan satışa sunacaklarını ifade ederek il dışındaki büyük manav temsilcilerinin bölgeye gelerek üreticilerle anlaşmaya başladığını, henüz dalındayken ürünün yüzde 90’ının satılmasını bekledikleri kaydetti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Mutlu Doğru SSK yönetim kurulu üyesi Bayraktar’dan ne istedi ?

Zirai donun büyük zarara yol açtığı Çukurova'da üreticiler zorlu...

Meteoroloji’den sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan tahminlere göre, yurt genelinin çok...

TZOB Başkanı Uyardı ! Geleceğimiz tehlike altında

Bayraktar, yaptığı görüntülü basın açıklamasında, Türkiye’deki çiftçilerin yaş ortalamasının 2024...

Tarihi kuraklık, gıda fiyatlarını tehdit ediyor

Uzmanlar tarafından “yıkıcı” olarak nitelendirilen kuraklık mısır, kahve, kakao...