Ordu kivisinde hasat başladı

ORDU’da, coğrafi işaretli kivinin hasadı başladı. Ürün rekoltesinin bu yıl 8 bin tonun üzerinde olması bekleniyor.

Türkiye’de kivi üretiminde ikinci olduğu Ordu’da, coğrafi işaretli kivinin hasadı başladı.

Ordu Altınordu ilçesine bağlı Sağırlı Mahallesi’nde bahçeye giren üreticiler, imece usulüyle kivilerin hasadını gerçekleştiriyor.

KİVİLER DALLARINDAN SATILDI

Dalındayken satılan kiviler, toplandıktan sonra kentteki soğuk hava depolarına götürülerek buralarda muhafaza ediliyor. Kendine has aroması ve uzun süre depo ömrüyle, ortalama 8 bin tonun üzerinde rekolte beklenen ürün dalında yoğun talep görüyor.

“REKOLTE GEÇEN YILA ORANLA DÜŞÜK”

Ordu Kivi Üreticileri Derneği Başkanı Yusuf Uzunlar, bu yıl kivi rekoltesinin düşük olduğunu belirterek, “Kivi üreticilerimiz bahçelerine girerek kivi hasadına başladı. Bu seneki ürünümüzün rekoltesinin 8 bin tonun üzerinde olmasını bekliyoruz. Bu sene kiviler kaliteli. Fakat rekolte geçen seneye göre düşük.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Hatada Israr En Büyük Hatadır ”Limon İhracatı 2. defa durduruldu” Mehmet Mühür

Sözde tüketici limonu pahalı yemesin diye alınan bu karar...

Mutlu Doğru SSK yönetim kurulu üyesi Bayraktar’dan ne istedi ?

Zirai donun büyük zarara yol açtığı Çukurova'da üreticiler zorlu...

Meteoroloji’den sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan tahminlere göre, yurt genelinin çok...

TZOB Başkanı Uyardı ! Geleceğimiz tehlike altında

Bayraktar, yaptığı görüntülü basın açıklamasında, Türkiye’deki çiftçilerin yaş ortalamasının 2024...