Mustafa Bakacak: Yeraltı suları Malatya’ya hayat verecek

Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan ve yeniden inşa çalışmaları devam eden Malatya’da önemli bir proje hayata geçiriliyor.

Projeyle kent merkezindeki rezerv alanında temel kazılarında çıkan yeraltı suları, 12 kilometrelik bir drenaj hattı ile Çarmuzu Deresi’ne aktarılacak. Böylece hem yağmur suları hem de yeraltındaki bu sular tarımsal sulamada değerlendirilecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Malatya için hayati önem taşıdığını ve çok işe yarayacağını vurguladığı projenin maliyetini 247 milyon TL olarak açıkladı.

Yeraltı suları Malatyaya hayat verecek

SÖGÜT’ÜN TARİHİ DİJİTAL ORTAMDA

Osmanlı Devleti’nin temellerinin atıldığı Bilecik’in Söğüt ilçesinin tarihi ve kültürel mirasının daha iyi tanıtılması amacıyla ‘360 Derece Sanal Tur’ projesi hayata geçirildi. İlçedeki tarihi eserler, 360 derece çekimlerle dijitalleştirilip Türkçe ve İngilizce erişim imkanı sunulacak. Ayrıca tarihi eserleri ve görülmesi gereken yerleri kapsayan bir gezi rotası da oluşturuldu. Söğüt Belediye Başkanı Ferhat Durgut, bu projeyle hem bölge turizmini canlandırmayı hem de Ertuğrul Gazi’nin mirasını uluslararası düzeyde görünür kılmayı hedefliyor.

Yeraltı suları Malatyaya hayat verecek

DELİCE ZEYTİNİ AŞILANACAK KÖYLÜ KAZANACAK

Sinop’un Durağan ilçesinin üç köyündeki toplam 520 hektar alanda 80 bin delice türü yabani zeytin ağacı bulunuyor. Sinop Valiliği’nin hayata geçirdiği projeyle delice zeytin ağaçları aşılanarak verimli bir üretim sahası ortaya çıkarılacak. Proje ilk olarak 6 hektarlık arazide uygulanacak. Projeyle ekonomiye katkı sunarken orman köylülerine doğrudan gelir de sağlanacağını ifade eden Vali Mustafa Özarslan, paydaş kurumlar ile işbirliği protokolü imzaladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Bakanlık o markaları tek tek ifşa etti: Pul biber yapımında kullanımı yasaklı boya tespit edildi!

Tarım ve Orman Bakanlığı yaptığı denetimler kapsamında ürünlerinde taklit...

Tahıl üretiminde yüzde 27, mısır üretiminde yüzde 36! Çiftçi en büyük sorunu gübrede yaşıyor!

Türkiye'de yüksek gübre ve mazot fiyatı, çiftçinin belini bükerken,...

Domates yolda yüzde 60 zamlanıyor

Maliyet kalemlerindeki zam ile sebze-meyvenin Antalya’dan İstanbul’a yolculuğu da...

Peynirlerde ‘mantar ilacı’ alarmı: Hangi markalarda tespit edildi?

Tarım ve Orman Bakanlığı, bazı peynirlerde sağlık açısından tehlike...