Muhammet Oluklu: Çiftçinin Bir Garip Yalnızlık Hikayesi…

Tarım sektöründeki kurum ve kuruluşlar, çiftçinin sorunlarını yakından takip etmeli ve onların sorunlarının çözümü için daha etkin bir şekilde mücadele etmelidir. Sadece tepki göstermek yerine, çiftçiye somut katkılar sağlamak için çalışmalar yapmalı ve çiftçinin yanında olduklarını göstermeliler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emeklilere 5 bin TL ikramiye verileceğini açıklaması, toplumun büyük bir kesiminde memnuniyetle karşılandı. Ancak, bu ikramiyeden emekli çiftçilerin yararlanamayacağının ortaya çıkması, tepkilere neden oldu.

Tarım sektörü, Türkiye ekonomisi için önemli bir yere sahip. Ülkemizin gıda ihtiyacının büyük bir kısmı tarım sektörü tarafından karşılanıyor. Ancak, tarım sektörü aynı zamanda, en az gelire sahip kesimlerden birini de barındırıyor.

Emekli çiftçiler, tarım sektörünün en önemli unsurlarından biri. Bu kesim, uzun yıllar boyunca emek vererek ülkemize katkı sağlamış, ancak emekliliklerinde de geçim sıkıntısı ile boğuşuyor.

Tarım sektöründe faaliyet gösteren önemli kuruluşlar, emekli çiftçilerin ikramiyeden yararlanamaması konusunda tepkilerini geç ve iş işten geçtikten sonra gösterdiler. Bu kuruluşların çiftçinin arkasında tam olarak duramadığı veya duruyormuş gibi yaptığı görülüyor.

Emekli çiftçiler, tarım sektörünün geleceği için önemli bir yere sahip. Bu kesimin mağduriyeti giderilmediği takdirde, tarım sektörü daha da zor bir duruma düşecek.

Tarım sektöründe faaliyet gösteren kuruluşların çiftçinin arkasında durmamasının ve çiftçiyi korumamasının farklı nedenleri olabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Et fiyatlarında artış ithalat önlemine rağmen durmadı! Ramazanda etiket defalarca değişti

Ramazan ayında herkesin ete ulaşabilmesi için alınan ithalat ve...

Kuru meyve ihracatçısı Tarım Bakanlığından dertli!

İklim değişikliğinden dolayı aflatoksin ve okratoksin oluşumunun artması nedeniyle...

Ticaret savaşı 2.0 tarımı da içine çekti

Trump’ın karşılıklı vergilerinin yol açtığı ticari gerginliğin tırmanma riski...

Tarım sektörünün paydaşları Konya’da buluştu

21. Konya Tarım Fuarı Tür­kiye Tarım ve Orman Baka­nı...