Mersin’de üretim yapan çiftçiler, artan maliyetler ve girdi teminindeki büyük sıkıntılar nedeniyle alarm veriyor. Akdeniz İlçesi Kazanlı mahallesindeki bir serada toplanan üreticiler, ürünlerin elde kalması, desteklerin yetersizliği ve artan borç baskısı nedeniyle adeta iflasın eşiğine geldiklerini söyleyerek ses yükseltti.
Bölgeye destek için gelen Mersin Ziraat Odası Başkanı Musa Yılmaz, yaşanan tabloyu “Çiftçi bitme noktasında” sözleriyle özetledi.
Mersin’de üretim yapan çiftçiler, artan maliyetler ve girdi temininde yaşadığı ciddi sorunlar nedeniyle son dönemde bölge üretiminin olumsuz yönde etkilediğini belirtti. geldi. Son zamanlarda meydana gelen sıkıntılardan dolayı çiftçilerin iflas noktasına geldiğini vurgulayan Musa Yılmaz, parti ayrımı yapmadan bütün siyasilerden destek istediklerini ve biran önce bu çiftçilerin sorunlarının çözülmesi gerektiğini belirtti.
“Ürünler Tarlada Kalıyor, Çözüm İçin Adım Atılmalı”
Başta biber olmak üzere domates, patlıcan, salatalık ve marul gibi pek çok ürünün tarlada kaldığını belirten Yılmaz, çözüm için aylardır proje sunduklarını vurgulayarak, “Tarım ve ticaret bakanlıkları artık çiftçinin sesini duymalı. Gerekirse komisyon kurulsun, sorunlar yerinde tespit edilip hızla çözülsün” dedi. Parti ayrımı yapılmadan tüm milletvekillerinin sorumluluk alması gerektiğini söyleyen Yılmaz, “Kent ekonomisini ayakta tutan çiftçi çöküyor. Kooperatif marketler amacına uygun çalışmıyor, maliyetler artıyor ama ürün fiyatları yerinde sayıyor” ifadelerini kullandı.







