Kurbana 69 milyar TL ödenecek

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, bu yıl 3,4 milyon kurbanlık için 69,3 milyar lira ödeneceğinin tahmin edildiğini bildirdi.

Bayraktar yaptığı yazılı açıklamada, kesilecek yaklaşık 2 milyon 600 bin küçükbaş hayvana ödenecek paranın ise 23 milyar 140 milyon lira, 785 bin büyükbaş hayvana ödenecek paranın 46 milyar 180 milyon lirayı bulacağını belirtti.

Bayraktar, “Toplamda halkımızın kesilecek 3,4 milyona yakın kurbanlık için 69,3 milyar liraya yakın para ödeyeceği tahmin edilmektedir” ifadelerini kullandı. Bu arada Tarım ve Orman Bakanlığı, il müdürlüklerine verdiği talimatla, kıyma çekiminin, et ve et ürünlerinde faaliyet gösteren kayıtlı/onaylı gıda işletmelerince yapılmasını istedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz


Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

TZOB Başkanı Bayraktar: Şap hastalığı bu yıl daha ölümcül!

TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, 2025’in ilk yarısında tarım sektörünün...

Anadolu’da kuraklık alarmı: Sıra Ulaş Gölü’ne geldi

Sivas'ın Ulaş ilçesinde göçmen kuşların konaklama noktalarından olan Ulaş...

MİT’ten FETÖ operasyonu: Hakmar ve Tatbak’a kayyum atandı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul...

Mısır hasadı öncesi çiftçiyi kaygılandıran ithalat adımı

Mısır için temmuzda 500 bin ton gümrüksüz tarife kontenjanı...