Köylüler zeytinlikler için Meclis’te söz istedi

Zeytinliklerde madencilik faaliyeti yapılmasına izin veren yasa teklifi, bugün saat 11.00’de TBMM Enerji Komisyonu’nda görüşülecek.

Zeytin yetiştiren köylüler, komisyonda konuşmak üzere söz istediler. Avukat Arif Ali Cangı, ortada zeytinlikleri koruyan özel bir kanun varken, Maden Kanunu’na eklenen bir hükümle Zeytinlik Koruma Yasası’nın ortadan kaldırılamayacağına dikkat çekti. 1 Mart 2022 tarihli Maden Yönetmelik Değişikliğini Danıştay’a götürerek, yürütmeyi durdurma kararı alınmasını sağlayan Çiftçi Sendikası Başkanı Ali Bülent Erdem ise “Bu yasa teklifinin iptal olacağını herkes biliyor ama iptal kararı gelene kadar zeytinlikler yok edilmiş oluyor. Biz 17 kere değil, 37 kere de gelse itiraz etmeye devam edeceğiz” dedi.

Zeytinlikleri madenciliğe açmak isteyen düzenlemeler, defalarca hem Meclis’ten hem de Danıştay’dan döndü. Son olarak 1 Mart 2022 tarihinde Maden Yönetmelik değişikliğiyle zeytinliklerde madenciliğe izin veren düzenlemenin yürütmesi, Danıştay 8 ve 10. Dairelerinin, esasa girerek verdikleri ortak kararla, 13 Eylül’de durduruldu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Namık Kemal Kalaycı: Limon Krizi Tarım Politikalarındaki Eksiklikleri Gün Yüzüne Çıkardı…

Ticaret Bakanlığı'nın limon ihracatına getirdiği yasak ve ardından gelen...

5 Milyar 496 Milyon Liralık Destekleme Ödemesi Yarın Hesaplara Aktarılacak

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 5 milyar 496...

Zorlu iklim şartları fiyatlarda artışa neden olacak

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği mali genel kurulunu...

Manisa’da tarım alanları zirai don nedeniyle zarar gördü

Manisa'da tarım alanları zirai don nedeniyle zarar gördü. Meteoroloji...