Kelem hasadı başladı: 140 bin ton rekolte bekleniyor

Samsun’da Bafra Ovası’nda hasadı süren kelemde (beyaz lahana) 140 bin ton rekolte elde edilmesi hedefleniyor.

Bafra Sebze Üreticileri Birliği Başkanı Adem Aşçı, Kızılırmak Nehri’nin beslediği ovada bu yıl 65 bin dekar alanda kışlık sebze üretildiğini söyledi.

Kelem üretiminin ise 28 bin dekar alanda yapıldığını belirten Aşçı, “Bu sezon 140 bin ton beklentimiz var. Fiyatı 2 liradan gidiyor” dedi.

Bafra Ovası’nda kelem veriminin iyi olduğunu, havaların soğuk gitmesinin ürünün kalitesini artırdığını ve fiyatının yükseleceğini umduklarını anlatan Aşçı, “Kelem, buradan Türkiye’nin her yerine gönderiliyor. Ordu, Giresun, Trabzon gibi sahil kısmının yanı sıra Iğdır, Van, Gaziantep, Elazığ ve Şırnak’a kadar kelem gönderiyoruz” ifadesini kullandı.

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Bakanlığa göre Türkiye tarım üretiminde yedi üründe lider, 22 üründe ilk üçte

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın verilerine göre Türkiye tarım üretiminde...

Sunay Demircan: Tarımsal üretimde batıyor muyuz?

Sistemik Körlük Uyarısı: Analiz Metodolojisinin Kritiği ve SimülasyonÖnce...

Zirai ilaç satışına reçete şartı; bir yıl sonra!

Dört kişilik Böcek ailesinin kaldıkları otelde yapılan ilaçlama nedeniyle...

Sencer Solakoğlu’dan canlı yayında Tarım Bakanlığına ciddi eleştiriler

https://www.youtube.com/live/Ibo4qIFheKk?si=Fs6qXNyTa1uQI8K8