Kaçak tütünde vergi kaybı 70 milyar TL

Tütün Sanayicileri Derneği, tütün mamullerinin yasa dışı ticaretinin verdiği ekonomik ve toplumsal zarara dikkat çekmek amacıyla ‘Yasa Dışı Kapı Dışı’ kampanyasını başlattı. Yapılan hesaplamaya göre, tütün mamullerinin yasa dışı ticareti nedeniyle devlet her yıl 70 milyar TL’ye varan vergi kaybına uğruyor.

Yasa dışı ticaret, bir diğer deyişle kaçakçılık, vergi kayıplarından milli güvenliğe, kamu sağlığından marka hakları ihlallerine kadar pek çok alandaki olumsuz etkileriyle küresel ekonomiyi tehdit ediyor.

Ülkemizde yasa dışı ticaret hacmi bakımından tütün mamulleri önemli bir pay alıyor. Ekonomiye verdiği zararla birlikte devletin milyarlarca lira vergi kaybına neden olan kaçak tütün mamulleri ürünlerine karşı mücadele eden Tütün Sanayicileri Derneği, ‘Yasa Dışı Kapı Dışı’ kampanyası başlattı.

Türkiye’deki yasal tütün mamulleri piyasasını temsil eden Tütün Sanayicileri Derneği ile üyeleri Philip Morris Türkiye, BAT Türkiye, JTI Türkiye ve Imperial Tobacco Türkiye’nin başlattığı kampanya kapsamında, Türkiye’de tütün mamulleri satış lisansına sahip 150 bin bakkalın desteğiyle yasa dışı tütün mamulleri ticaretinin sebep olduğu olumsuzluklara dikkat çekmek ve toplumsal farkındalığın artırılması hedefleniyor.

150 bin bakkal bilinçlendirilecek

JTI Türkiye Kurumsal İlişkiler ve İletişim Direktörü Zeynep Öztürk ‘Yasa Dışı Kapı Dışı’ kampanyasının önemli bir başlangıç olduğunu vurguladı. Öztürk, kampanya kapsamında yapılacak çalışmaların hem toplumsal farkındalığı artırmaya hem Türkiye’de tütün mamulleri satış lisansına sahip 150 bin bakkalın bilinçlendirilmesine yönelik tasarlandığını ifade etti.

Tütün mamullerinin yasa dışı ticaretinin devlete yıllık 70 milyar TL’ye varan vergi kaybına mal olduğunu ifade eden Philip Morris Türkiye Genel Müdürü Filiz Yavuz Diren de devletin yürüttüğü başarılı yakalama operasyonlarına ve sürdürülen kararlı mücadeleye rağmen yaşanan vergi kaybının yanında, bu ticaretin toplumsal etkilerine de dikkat çekti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Seyfettin GÜRSEL: Enflasyonla mücadelede soğuk duş

Eylülde ağustosa kıyasla aylık TÜFE enf­lasyonu yüzde 3,23 geldi....

Tariş Başkanı Akova, Burhaniyeli zeytin üreticileriyle bir araya geldi

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı...

İTO Başkanı Avdagiç: Gıda enflasyonunu düşürmek, enflasyonu yenmenin ilk adımı

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, gıda fiyatlarındaki artışın genel enflasyonu...

Sinop’ta balıkçı tezgahları doldu: 150 liradan satılıyor

Sinop’ta sabahın erken saatlerinde denize açılan balıkçılar, ağlarını bol...