İzmir Tarım Teknoloji Merkezi, projeler için açılışı beklemedi

İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli, Türk tarımının küresel entegrasyonunu ve dijital dönüşümünü gerçekleştirmek amacıyla kurdukları İzmir Tarım Teknoloji Merkezi’nin daha kuruluş sürecinde bir çok projeyi hayata geçirdiğini belirterek, merkezin açılışının önümüzdeki günlerde gerçekleştirileceğini anlattı.

İzmir Ticaret Borsası (İTB) tarafından ‘Tarımın Silikon Vadisi’ sloganıyla hayata geçirilen ve yakın zamanda resmi açılışı yapılması planlanan Tarım Teknolojileri Girişim A.Ş. (İTTM – İzmir Tarım Teknoloji Merkezi), henüz kuruluş aşamasındayken çok sayıda projeyi hayata geçirdi.

İTTM koordinatörlüğündeki “AgrInnovate EDIH” konsorsiyumu ile Avrupa Dijital İnovasyon Merkezi (ADİM) projesi başlangıç toplantısı Tarım ve Orman Bakanlığı Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü (UTAEM) ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantının açılışında konuşan İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Türkiye’nin 2024 yılında dahil olduğu Dijital Avrupa Programı kapsamında açılan ilk çağrıya ulusal düzeyde 57 konsorsiyumun başvuruda bulunduğunu ifade ederek, “Hem fon almaya hem de ADİM unvanını almaya hak kazanan Türkiye’deki 5 ADİM’den biri olduk. Dört yıl sürecek olan projemiz için yüzde 50 oranında ve toplamda 996 bin 300 Euro hibe almaya hak kazandık. Ana hedefi başta KOBİ’ler olmak üzere işletmeleri ve kamu kurumlarını dijitalleşme süreçlerinde desteklemek olan Avrupa Dijital İnovasyon Merkezleri’nden biri olarak AgrInnovate EDIH de tarım sektörünün tüm aktörlerine dijitalleşme sürecinde hizmet etmek üzere kuruldu” dedi.

“Tarımda dijital dönüşüm sağlanacak”

İTB öncülüğünde, İzmir Kalkınma Ajansı ve KOSGEB Başkanlığı aracılığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın destekleri, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ortaklığı ile kurulan İTTM’nin Türk tarımının küresel entegrasyonunu ve dijital dönüşümünü gerçekleştirmeyi amaçladığını söyleyen Kestelli, “Yakın bir dönemde resmi açılışını gerçekleştireceğimiz İTTM’de daha şimdiden pek çok projeyi hayata geçirdik. Ege Üniversitesi, Tokyo Tarım ve Teknoloji Üniversitesi ile Uzaktan Algılama Yöntemleri Kullanılarak Pamukta Değişken Oranlı Sulama Sistemi Geliştirilmesi Projesi’ni yürütüyoruz. Burada amacımız su kaynaklarını verimli kullanarak pamukta kalite ve verim artışı sağlamak” bilgisini verdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

4. Tarım Şurası Tanıtım Toplantısı Yapıldı.

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde gerçekleştirilen 4. Tarım Orman Şurası...

IV. Tarım Orman Şurası Sonuç Bildirgesi Açıklandı

IV. Tarım Orman Şûrası Sonuç Bildirgesi'nde yer alan kararlar,...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan zirai don açıklaması: ‘Belli ürün gruplarında sıkıntı yaşayacağız’

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler...

AB’den çiftçiye destek paketi

Avrupa Birliği (AB), çiftçilerin tarımsal desteklere erişimini kolaylaştıracak, çevre...