İhracatçılar, tarım ürünleri ihracatı için toplandı

Ticaret Bakan Yardımcısı Volkan Ağar ile Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Bağcı’nın katılımıyla yapılan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Tarım Kurulu toplantısında, tarım ve gıda ihracatının artırılmasına ilişkin neler yapılacağı konuşuldu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Tarım Kurulu, Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar ile Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Yağcı’nın katılımıyla, 25 Mart 2024 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirildi.

İhracatçılar, tarım ürünleri ihracatı için toplandı

TİM Başkanı Mustafa Gültepe ile TİM Tarım Kurulu Başkanı Melisa Mutlu’nun yanı sıra TİM Tarım Kurulu üyeleri ile sektörde faaliyet gösteren ihracatçıların da iştirak ettiği programda, sektörel gelişmeler ve kurul çalışmalarına ilişkin konular ele alındı.

İhracatçılar, tarım ürünleri ihracatı için toplandı

İhracatçıların pazara giriş sorunları ele alındı

2002 yılında 3,7 milyar dolar olan tarım ürünleri ihracatının, 2023 yılında yaklaşık 7 kat artışla Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesi olan 31 milyar dolara yükseldiğine vurgu yapan Bakan Yardımcısı Ağar, “Tarım ürünleri ihracatımızın daha yukarı seviyelere taşınması amacıyla, ihracatçılarımızın pazara girişte karşılaştıkları sorunların çözümü noktasında Tarım ve Orman Bakanlığımız ve sektör paydaşlarımız ile yakın iş birliği halinde çalışmalarımız sürdürülecektir” dedi.

 

İhracatçılar, tarım ürünleri ihracatı için toplandı

Sektör temsilcileri ile istişare ettiklerini belirten Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Bağcı da, “Tarım ve Orman Bakanlığı olarak Türkiye Yüzyılında hedeflerimizi ve yol haritamızı anlattık” ifadesini kullandı.

www.gidahatti.com/haber/19703676/ihracatcilar-tarim-urunleri-ihracati-icin-toplandi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

İthalatta flaş gelişme! Sığır eti üretiminde Avrupa 1’incisi olan Türkiye Brezilya’dan 10 bin ton donuk et ithal edecek!

Sığır eti üretiminde Avrupa 1’incisi olan Türkiye, Brezilya’dan 10...

Tarımda “refah” doğa teknolojisinin önemini kavramaktan geçiyor

İklim değişikliği beraber artan aşırı doğa olayları, sürdürülebilir tarımda...

IPARD III Programı 2025 Yılı Çağrı Takvimi Yayımlandı

TARIM VE ORMAN BAKANI YUMAKLI: “2025 YILI İÇERİSİNDE TOPLAM...

“Ucuz baklavacılar arttı köklü firmalar kapanıyor”

Bayram yaklaşırken fiyatı en çok artan ürünlerden baklavadaki son...