Hububatta 10 milyonu aşan rekor alım yapıldı

Bereketli bir sezon geçiren hububat üretimindeki artış, rekor alımları da beraberinde getirdi. TMO tarafından bu yıl alınan ürün miktarı, 10 milyon tonu geçerek tüm zamanların en yüksek alım rekoruna ulaştı.

Bu yıl Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından alınan ürün 10 milyon tonu geçerek tüm zamanların en yüksek miktarına ulaştı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Bu kapsamda üreticilerimize 40,5 milyar lira ürün bedeli ödedik, ödemeler devam ediyor.

Çiftçilerimizin son ürününü alana kadar hububat alımımız devam edecek.” açıklamasını yaptı. Yaklaşık 3 aylık süreçte hububat alımlarında 10 milyon ton sınırının aşıldığını anımsatan TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal ise, “TMO bu süreçte 610 bin randevu verdi ve 565 bin ayrı alım gerçekleştirerek tarihi alım rekoruna ulaşmış oldu.” dedi.

Bu yıl hububat üretiminin bereketli olmasının rekorları da beraberinde getirdiğini dile getiren Güldal, hububatta günlük 1,5-2 milyar lira ödeme yaptıkları bilgisini verdi. Bu yıl hububatta 41 milyar liraya yakın ödeme yapıldığının da altını çizen Güldal, “Üreticilerimiz TMO’dan ürünlerinin bedelini 30 gün içinde alıyorlar.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından buğday ve arpada verilen prim destekleri de hasat sonunda Bakanlık tarafından belirlenecek bir takvim dahilinde ödenmeye başlanacak. Ürününü piyasaya veya TMO’ya satarak belgesini alan herkes bu primleri alabilecek” diye konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

SODER eylem planı hazırlığındaydı.Bakanlığı’nın ‘yoğun gece mesaisiyle’ plan rafa kalktı

Emeğinin karşılığını alamayan yüksek girdi maliyetlerine karşın düşük kaldığını...

Bakanlık ifşa etti: Sucuk ve köfte yapımında sakatat, kebap yapımında kanatlı eti kullanmışlar!

Tarım ve Orman Bakanlığı yaptığı denetimler kapsamında taklit ve...

Mine Ataman “Türkiye’de Tarım Ölmüyor Ama Çok Sıkıntısı Var!”

https://youtu.be/n39UumpX_s4?feature=shared 196Sekiz’den Dinle serisinin yeni bölümünde konuğumuz tarım yazarı Mine...

Manavgat gastronomiyle turizmi 12 aya yayacak

Akdeniz’de en çok tercih edilen tatil destinasyonlarından Manavgat, gastronomiyle...