Handan Sema Ceylan: İlk Türk CEO, Bayer Türkiye’yi Ar-Ge üssüne dönüştürecek

Türkiye’de 70’inci yaşını kutlayan Bayer’e atanan ilk Türk CEO Serçin Giray, “Türkiye’yi Bayer için önemli bir bölgesel üretim ve geliştirme üssü yapmaya kararlıyız” dedi.

Türkiye’de bu sene 70’inci yılını kutlayan Bayer’in ilk Türk CEO’su Serçin Giray, buradan 590 milyon Euro ciro yapan şirketin odağını girişimcilik, dijitalleşme ve sürdürülebilirliğe çevirdi. Yaptığı Ar-Ge ile 40’ın üstünde ülkeye ihracat gerçekleştiren Bayer Türkiye, tarım ürünleri, ilaç ve tüketici sağlığı alanında hizmet veriyor.

Bundan 25 yıl önce ilk kez Bayer’in kapısından stajyer olarak giren ve sonrasında global pek çok pozisyonda çalışan Serçin Giray, Türkiye’ye CEO olarak döndü. Kasım 2023’te görevi devralan ve ilk röportajını EKONOMİ’ye veren Giray, girişimcilik ekosistemine son 7 yıl içinde 6,5 milyon TL katkı sunduklarını kaydederek, “Girişimcilik, dijitalleşme ve sürdürülebilirlik ana odaklarımız. Bilim bizim yol göstericimiz. Bu alanda yepyeni bir proje geliştiriyoruz” dedi. Bayer Türkiye’nin şirket içine yetenek ihraç eden bir özelliği olduğunun altını çizen Giray, “1000’in üzerinde istihdamımız var. Son 10 yılda 100’ün üzerinde çalışanımızı yurtdışında önemli rollere yolladık. Burada da çalışanlarımızı Türkiye’de huzurla tutacak yeni bir yönetim anlayışına odaklandık. Çevik bir anlayışı geliştiriyoruz. İşlerimize yıllık ortalama 4,8 milyon lira yatırım yapıyoruz” dedi.

“Türkiye’yi Bayer için önemli bir bölgesel üretim ve geliştirme üssü yapmaya kararlıyız” diyen Serçin Giray, “İstanbul’daki genel merkezimizin yanı sıra Gebze’de ve Mustafakemalpaşa’da tarım ürünleri tesislerimiz, Antalya’da Ar-Ge merkezimiz var” şeklinde konuştu. Giray’dan satır başları şöyle:

TARIMDA YERLİLİK YÜZDE 86

İlaç pazarında Türkiye’de ilk 5 firma arasındayız.

Tüketici Sağlığı bölümümüz reçetesiz ilaç pazarında ikinci sırada ve çeşitli kilit segmentlerde pazar lideri konumunda.

Güçlü bir yerel ilaç üretimi ayak izine de sahibiz. 2023 yılında hastalarımızın erişimine sunduğumuz ürünlerimizin kutu bazında yüzde 75’ini Türkiye’de ürettik. Türkiye’nin hedefl erine paralel olarak yerelleşme projemizi 2020’nin sonunda tamamlayarak ülkemizdeki değer bazlı en büyük ilaç yerelleşme projesine imza attık.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Tarım Bakanlığından hayvancılık desteklerine ilişkin açıklama

Tarım ve Orman Bakanlığı yeni destekleme modelinde öne çıkan...

Elazığ’ın üzümlerinde ‘yok’ sezonu: Don vurdu, sıcaklık kuruttu

Elazığ'ın üzüm üreticileri, bu seneki rekolteden umutlu değil. Üreticiler,...

SOL Parti’den Trabzon’da eylem: “Fındıkta ve çayda sömürüye son!”

SOL Parti, Trabzon'da "Fındıkta ve çayda sömürüye son" sloganıyla...

Kimsenin uğraşmadığı bir işle girişimci oldu | Gurvita kurucusu Bahar Şamhili Tanju

https://youtu.be/7yh-x2nce-c?feature=shared 2017’de Türkiye'nin ilk ilikli kemik sularını jöle kıvamında soğuk...