Hamsi fiyatlarında düşüş bekleniyor

Denizlerde av yasağının 1 Eylül’de sona ermesiyle avlanmaya başlayan balıkçılar bu yıl hamsinin bol olduğunu ve gelecek aylarda hamsinin kilogramının daha da düşeceğini söyledi.

Denizlerde av yasağının 1 Eylül’de sona ermesiyle Trabzon’daki balıkçı tezgahlarında farklı balıklar yer almaya başladı.

Ortahisar ilçesinin Moloz mevkisindeki tezgahlarda hamsinin kilogramı 50, mezgit ve istavritin 50-60, tirsinin 75, zargana 125, barbunyanın 100, alabalığın kilogramı ise 125 liradan satışa sunuluyor.

Balıkçı Mehmet Can Örseloğlu, 1 Eylül’den itibaren tezgahlardaki balık çeşitlerinin günden güne artarak 15’e yükseldiğini söyledi.

Özellikle hamsi, istavrit ve mezgitin fiyatının uygun olduğunu dile getiren Örseloğlu, “Tezgahlarımızda oldukça bol balık var. Vatandaşlarımıza sağlık açısından balık tüketmelerini tavsiye ediyorum” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Solakoğlu: Plansız Üretim Var, Sorumlu Tarım Bakanlığı

TUSEDAD Başkanı Sencer Solakoğlu: - Türkiye’nin protein üretiminin hepten...

Şekerpancarı sadece şeker mi?

https://youtu.be/dHoT1um00rk?si=tVfAEuhqPojGJStX Tarım Gazetecisi Galip Umut Özdil ile Tarım KonuşuYorum’un yeni...

Meteoroloji’den 39 ile sarı ve turuncu kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) sağanak yağış ve fırtına beklentisiyle...

CHP Niğde Milletvekili Gürer: Zirai don mağduru tüm çiftçilerin zararları karşılanmalı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, zirai don olayından...