Gıda denetimlerinde 535 milyon lira ceza kesildi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “2023 yılında bugün itibarıyla 1 milyon 300 bin yurt içi gıda kontrolü gerçekleştirildi. 17 bin 652 uygunsuz işlem tespit edildi, 535 milyon liralık idari para cezası kesildi ve 243 işletme hakkında savcılıklara suç duyurusunda bulunuldu” dedi.

Piyasa Gözetimi, Denetim ve Ürün Güvenliği Değerlendirme Kurulu, Ticaret Bakanlığı’nın ev sahipliğinde toplandı.

Toplantıya Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Bakan Yumaklı ile bakan yardımcıları ve kurum müdürleri katıldı.

Bakan Bolat, ürünlerin ilgili mevzuata uygun olarak, güvenli şekilde üretilmesinin ve ithal edilmesinin temel görevleri arasında olduğunu belirterek, “Başta imalatçılar ve ithalatçılar olmak üzere iktisadi işletmeciler, kurallara uygun olarak ürünlerini piyasaya sunmak zorundadır. Kamu kuruluşları olarak bizler de hem iç piyasada hem de ithalat aşamasında denetimler yapıyoruz. Bu denetimlerle bir yandan vatandaşlarımızın güvenli ürün kullanmasını sağlıyor diğer yandan da kurallara uyan iktisadi işletmecileri haksız rekabete karşı koruyoruz. Kurallara uymayan, vatandaşın sağlığını tehlikeye atan, piyasada rekabeti bozan firmalara geçit vermedik, vermeyeceğiz” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz


Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Kasaplar Odası’ndan uyarı: Kurban eti böyle saklanmalı

Ankara Kasaplar Odası Başkanı Fazlı Yalçındağ, kurban etlerinin doğru...

Tarım ve Gıda ‘da ”Bilgilendirme Kirliliği ”toplantısının videosu yayınlandı

Tarım ve Gıda Düşünce Atölyesi’nin ilk çalışması Nişasta Sanayicileri ...

Biberde üretici ile market arasında yüzde 283’lük fark

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, mayıs ayı üretici VE market...

Tarım ve gıda sektörlerinin ihracat ve ithalat rakamları açıklandı

Tarım, gıda ve içecek sektöründen ilk 4 ayda yapılan...