Gerede Çayı’ndaki kirliliğe tepki: Her gün tonlarca zehirli atık su yasa dışı olarak dökülüyor

Gerede Çayı’na atık sular dökülmesi basın açıklamasıyla protesto edildi. Sudan içen hayvanların öldüğünü belirten halk, kötü koku nedeniyle bölgede yaşayamaz hale geldiklerini söyledi.

Filyos Irmağı’nı oluşturan kollarından biri olan ve Bolu’nun Gerede ilçesinden Karabük’ün Eskipazar ilçesine kadar 288 kilometre boyunca 100’ü aşkın köyden geçen Gerede Çayı’nda kirlilik yaşanıyor.

Gerede Karma ve Deri Organize Sanayi Bölgesi’nin hiçbir arıtmaya tabi tutmadan deşarj ettiği sular, etrafa kötü koku da yayıyor. Dünya Çevre Günü nedeniyle deşarj noktasında bir araya gelen eylemciler, “Bu rezalete derhal son verin” çağrısı yaptı.

KÖYLÜLER: SUYU İÇEN HAYVANLARIMIZ HASTALANIP BİR MÜDDET SONRA ÖLÜYOR

Bolu’da, Zonguldak Çevre Koruma Derneği Başkanı Ahmet Öztürk, Çaycuma TEMA Temsilcisi Seçkin Ünsal, Çaycuma Çevre Platformu Sözcüsü Züleyha Nur, TEMA Gönüllüsü Ayla Kalaycı’nın da katılarak destek verdiği açıklamada konuşan köylüler, yayılan dayanılmaz koku yüzünden doğup büyüdükleri yerleri terk etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

3.3 Milyar Liralık Destekleme Ödemesi Bugün Hesaplara Aktarılıyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 3 milyar 305...

Bitkisel üretimde 2025 zor geçecek: TÜİK verileri kayıpları gösteriyor

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2025 yılına ilişkin ilk bitkisel...

Bu yaz meyveye uzaktan bakacağız

Zirai don nedeniyle meyve üretiminde milyonlarca ton kayıp yaşanacak....

Beyaz altın ekiminde sona gelindi

Beyaz altın olarak tanımlanan çeltik ekiminde sona doğru... Karabük'te...