Fransız üreticiler rafta kalan şarapları el dezenfektanına dönüştürüyor

Fransa kamu tarım kurumu FranceAgriMer, koronavirüs salgını nedeniyle satılamayan yaklaşık 3 milyon hektolitre şarabın, mahzenlerde bu yılın ürünlerine yer açmak için damıtılacağını duyurdu. Damıtılan şaraplar etanole dönüştürülecek ve bu da el dezenfektanı yapımında kullanılacak.

MALİYETİNİ AVRUPA BİRLİĞİ KARŞILAYAK

Bu kararın Brüksel tarafından onaylandığı, damıtma işlemlerinin maliyetini de Avrupa Birliği’nin karşılayacağı açıklandı.

Buna göre şarap üreticileri, 19 Haziran’a kadar devlete başvurarak kaç litre şarabı dönüştürmek istediği konusunda bilgi verecek. Üreticilere, coğrafi bölge işareti olan şarapların hektolitresi başına 78 euro, diğer şaraplar içinse 58 euro ödenecek. İspanya ve İtalya’nın da benzer uygulamaya gideceği belirtildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Toprak dondu, üretici yandı

Çiftçilerin emeği buz tuttu. Zirai don afeti sonrası üreticiler...

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yeni taklit ve tağşiş listesi: Bu işletmelere dikkat!

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yayımladığı taklit ve tağşiş listesi...

Mühendisleri gönderiyoruz çobanları ithal ediyoruz

Türkiye’de itibarları ve ekonomik şartları bozulduğu için yurt dışına...

7. Uluslararası Beyaz Et Kongresi’nde Büyük Buluşma

Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçılar Birliği Derneği’nin (BESD-BİR) Düzenlediği...