Didem Eryar Ünlü: Kitlesel fonlama ile “anahtar teslim” çiftçilik

Levent Saldırgan, uzun yıllar profesyonel hayatta beyaz yakalı olarak çalıştıktan sonra, çocukluk hayali olan tarıma yöneldi ve Yalova’nın Altınova ilçesinde, Altınova Çilek markasıyla 2019 yılından itibaren çilek ve çilek fidesi üretimine başladı.    

 

Bugün Alova Farm bünyesinde 70 dönümde 50 bin yaban mersinini yüksek teknoloji ile yetiştiren tarım girişimcisi Levent Sarılgan, şimdi yeni bir girişime imza atıyor.

Sarılgan, kitle fonlama yoluyla kuracağı ikinci çiftliği Super Farm’da, tarıma ilgi duyan ama bu konuda bilgisi ya da zamanı olmayanlara anahtar teslim çiftçilik fırsatı sunuyor.

Letven Capital iştiraki Ecofolio Kitle Fonlama Platformu aracılığıyla hayata geçecek olan Super Farm’da, sulama ve gübreleme otomasyonu kullanılarak yurt içi ve yurt dışındaki tüm büyük zincir marketlerin talep ettiği boyut ve kalite seviyesinde yaban mersini yetiştirilecek.

Super Farm; bahçe sahibi, yetiştirici çiftçi ve pazarlama sorumluluklarını üstlenerek yaban mersini fidelerinin temininden, bahçenin kurulumuna, fidelerin dikimine, sulama ve gübreleme otomasyon altyapısının kurulumuna ve kalibrasyonuna tüm işletme süresi boyunca çiftçilik faaliyetinin organize edilmesinden sorumlu olacak ve yatırımcılarına anahtar teslimi çiftçilik faaliyeti ve geliri fırsatı sunacak.

2026 yılına kadar öngörülen üretim 30 bin ton

Altınova’da 27,5 dönüm büyüklüğünde arazide, 18 bin ağaç ile gerçekleştirilmesi planlanan projenin 12 yıllık süreçte yaklaşık 5 milyon Euro ciro oluşturması öngörülüyor. Levent Saldırgan, Super Farm’ın amacını, “üretim kalitesi yüksek, teknoloji ile izlenebilir, kalıntısız ve doğal üretim uygulamaları ile Türkiye çapında, kârlı ve lider yaban mersini üretimi yapan çiftliklerden biri olmak” sözleri ile tanımlıyor. Super Farm yaban mersini bahçesi ile başlanılan proje, kurulacak yeni bahçelerle, Türkiye’nin 2026 yılına kadar öngörülen 30 bin ton üretim hedefinin yüzde 20’sini, daha uzun vadede Avrupa pazarındaki toplam üretimin yüzde 1’ini hedefliyor.

Super Farm, Türkiye’de B2B ve B2C satış yapmayı amaçlıyor. İlk hasadın 2024 yılında alınması planlanan Super Farm’da, saksı başı üretimin 1,5 kg’dan başlayarak sonrasında 3 kg ve ilerleyen yıllarda 4 kg olması öngörülüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

İrfan Donat: Küresel gıda fiyatlarında Trumpflasyon mu geliyor?

Çin ile girdiği gümrük tarife savaşı hafızalarda… İklim değişikliğine...

TKİ 9,5 milyar lira kömür borcundan dolayı Konya Şeker’i icraya verdi!

Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ), Konya Şeker'in bünyesinde bulunan...

Kırmızı ette fiyatlar düşecek! Bakanlık büyükbaşın ardından kuzu ithalatı için düğmeye bastı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşın kırmızı ete beklediği fiyatlarla...

Pirinçte yaşam maliyetine baskı oluşturabilecek fiyat artışı! Japonya 18 yılın zirvesinde

Japonya Tarım, Orman ve Balıkçılık Bakanlığı açıklamasına göre, 60...