Didem Eryar Ünlü: Çiftçiyi koruyan ölçek ekonomisi modeli

“Biz birlikte kalkınmanın peşindeyiz. Birlikte üretimin, birlikte kazanmanın, bu ülkenin insanıyla birlikte bu Anadolu topraklarının bereketini dünyaya tanıtmanın peşindeyiz Yani esasında biz ‘tarımda dönüşüm’ yapıyoruz” diyor Agrotech’in Yönetim Kurulu Başkanı Hümeyra Gökçen Keskin.

2013 yılında kurulan Agrotech, tarım ve teknolojiyi buluşturan bir vizyona sahip. Kendi toprakları ve bölgedeki emektar çiftçilerin işlemeye devam ettiği arazilerde verimliliği en üst seviyeye çıkarmayı amaçlayan Agrotech, tarımsal bilgi birikimini ileri teknolojilerle harmanlayarak sektöre öncülük edecek uygulamalar geliştiriyor.

Sürdürülebilir tarım ve gıda arz güvenliği üzerine kurguladığı iş modelinde, çiftçilere istikrarlı gelir ve pazar garantisi sağlayarak tarımsal üretimi destekleyen şirket, 3 bin dönümü kendisine ait, 23 bin dönümlük alanda domatesten fındığa, muzdan bademe kadar çeşitli ürünlerde sözleşmeli tarım yapıyor.

Agrotech’in Yönetim Kurulu Başkanı Hümeyra Gökçen Keskin, âtıl durumda olan tarıma elverişli arazileri ekonomiye kazandırdıklarını belirterek, “Arazi ve ürünü kurguladıktan sonra teknolojideki gücümüz devreye giriyor” diyor. Keskin’den, “tarımda dönüşüm yaratan modeli” dinledik:

Atıl durumdaki, tarıma elverişli arazileri ekonomiye kazandırıyoruz “Sürdürülebilir tarım ve gıda arz güvenliği üzerine kurguladığımız iş modeliyle âtıl durumdaki, tarıma elverişli arazileri ekonomiye kazandırıyoruz. Bu sayede hem çiftçilerimizin refahını artırıyor hem de ülke ekonomisine katkıda bulunuyoruz. Tarımı, ülke olarak tam bağımsızlığın en önemli unsuru olarak görüyoruz. Türkiye’nin sorunu çok parçalı araziler. Miras nedeniyle araziler çok bölündü. Türkiye’de çiftçi başına düşen arazi miktarı 30-35 dönüm. Bu sebeple araziler birleştirip 3 bin dönüm çapına ulaştırılınca teknoloji kullanımı ve diğer girdiler konusunda avantajlı konuma geçebiliyorsunuz. Biz 2 bin 500 dönümde 95 çiftçiyi bir araya getirdik ve domates operasyonumuzu böyle gerçekleştirdik. Ve verimlilik sağladık. Bu sebeple bin dönüm ve üzeri operasyonları gerçekleştirerek ölçek ekonomisi kurallarını hayata geçireceğiz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Bu don çiftçiyi iflas ettirir

36 ilde etkili olan 30 yılın en büyük zirai...

Donun vurduğu üretici kara kara düşünüyor: Tek çözüm ‘afet bölgesi ilanı’

Mustafa Çakır Çiftçi primler yüksek olduğu için sigorta yaptıramıyor. Tek...

Kuraklık riskine acil önlem çağrısı!

İklim değişikliği ile birlikte artan sıcaklıklar buharlaşmayı hızlandırırken, aynı...

Son 30 yılın en büyük zirai don felaketi! 36 ilde tarım alarmda…

 Ani sıcaklık düşüşüyle yaşanan zirai don felaketi, birçok üründe...