Çiftçiyi tedirgin eden tehlike: Kuraklık!

Kırıkkale’de yağışların önceki yıllara göre az olması sebebiyle tarım arazilerinde yaşanan kuraklık çiftçiyi tedirgin etti. Kuruyan toprak ise çimlenmeyi geciktirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün “standart yağış indeksi” metoduna göre 3 aylık kuraklık analizi sonuçları yayımlandı. Analize göre Kırıkkale’de şiddetli kuraklık yaşanıyor. Yağışların önceki yıllara göre az olması sebebiyle yaşanan kuraklık, tarımsal üretimi olumsuz yönde etkiledi. Nem kaybından dolayı kuruyan toprak, ekilen tahılın çimlenmesini de geciktirdi.

Keskin ilçesine bağlı Köprü köyde çiftçilik yapan Ahmet Doğan, tarım arazilerinin kuraklıktan etkilendiğini söyledi. Kuraklıktan dolayı rekoltede düşüş yaşayacaklarını ifade eden Doğan, geçen yıla göre bu kış yağışların çok az olduğunu belirtti.

“ÇİFTÇİNİN İŞİ ÇOK ZOR”

Çimlenmede gecikme yaşandığını anlatan Doğan, “Kuraklık olursa millet biter çiftçi biter. Çiftçi bitince de her şey pahalı olur. Unumuz, şekerimiz, sebzemiz her şeyimiz pahalı olur. Allah’a dua edelim ki rahmet versin. 10’uncu ayda ekinleri ektik. 3 ay oldu daha yeni yeni çıkanlar var. Bunlar hiç büyümez, büyümediği zamanda biçilmez. Çiftçinin işi çok zor. Geçen sene bu zamanlar çok güzel kar vardı. 2021 gibi olursa işimiz bitik. Allah, rahmetini verirse çiftçide köylüde şehirlide rahat olur” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz


Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Ulusal Kırmızı Et Konseyi Haftalık Kırmızı Et Fiyatlarını Açıkladı

Ulusal Kırmızı Et Konseyi’nin açıkladığı verilere göre, Türkiye genelinde...

Ali Ekber Yıldırım: Hasat öncesi ithalatla sarsılan çiftçi mısıra 12,5 lira istiyor

Çukurova’da ağustos ayı başında dane mısır hasadının başlaması bekleniyor....

Müslüm Doğru , “Süt Üreticisinin Selası Okundu USK’ya Sadaka İçin Teşekkür Ederim

TÜSEDAD Yönetim Kurulu Başkanı Müslüm Doğru, Taner Öztürk'ün Sunduğu...

2050’de beklenen kabus bugünden başladı

Dünya üzerinde sıcaklıklar mevsim normallerinin çok üzerine ulaştı. Yaşanan...