Çiftçi emeklileri ikramiye bekliyor

ÇİFTÇİ Kayıt Sistemi’ne kayıt olduğu için ikramiye alamayan çiftçi emeklilerinin 5 bin liralık ikramiyeden yararlanabilmesi için yeni bir çalışma başlatıldığı belirtiliyor.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çalışmayan emeklilere bir defaya mahsus verileceğini açıkladığı 5 bin liralık ikramiyeden yararlanamayan çiftçiler ise karara isyan ederek AKP’nin kalesi Karadeniz Bölgesi’nden tepki gösterdi. Cumhuriyet’in 100’üncü yılı dolayısıyla verilen ikramiyeden 1 milyon 629 bin 730 emekli çiftçinin yararlanamamasına Trabzon’daki fındık ve çay üreticileri “Yanlış yaptı Reis bize” diyerek isyan etti.

‘EN AZ 20 BİN LİRA ALMALI’

Üzerinde 5 dönüm fındık arazisi olduğunu belirten emekli Recep Söylemez, “Bu 5 bin lira kandırma parası, aldatma parasıdır. Normal zammı vermedi, 5 bin lira verse ne olur. Bugünün şartlarında bir emeklinin en az 20 bin lira alması lazım” ifadelerini kullandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Müge Akgün: Kıbrıs’ta şeflerin düeti

Kıbrıs’a yıllardır giderim, Akdeniz’in bu her anlamda kendine has...

406 Milyon TL’lik tarımdal destek ödemesi bu gün hesaplara yatırılacak

Bitkisel Ürün Sigortası Desteği için 296 milyon 471...

OECD ekim raporu: Türkiye gıda enflasyonunda ilk sırada

OECD, üyesi olan ülkelerde ekim ayında kaydedilen gıda enflasyonu...

Birçok kent için kuvvetli yağmur ve kar uyarısı

Meteoroloji, güney, güneydoğu ve doğu bölgelerinde bulunan pek çok...