Buğday ve arpa fiyatları yükselişe geçti! Hasat sonrası TMO satış fiyatının bile üstüne çıkabilir!

Tarımdan Haber’in haklılığı ortaya çıktı. Ticaret Borsası ve TÜRİB’de buğday arpa fiyatları yükselmeye başladı. Mevcut durumda hububat fiyatlarının hasat sonrası hızlı bir şekilde yükselmesi beklenirken, tahıl koridorunun yürürlükten kaldırılması bu beklentileri daha da kuvvetlendirdi. Ticaret Borsalarında ekmeklik buğday kalitesine göre 7900 liraya kadar çıkarken, arpa fiyatları da 6500 lira bandını görmeye başladı.

TARIMDAN HABER ÖZEL / Tarımdan Haber, 12 Temmuz’da yaptığı ‘Buğdayı satan değil elinde tutan kazanacak! Hasattan sonra 3 ay içinde fiyatların 9-10 lira bandına çıkması bekleniyor’ başlıklı haberinde çiftçi düşük fiyattan ürününü satmaması konusunda uyarılmıştı. Türkiye’deki enflasyonist ortam ve yurt dışı piyasalarda rekolte kaybından dolayı fiyatların yükselişe geçeceğine yönelik beklentiler, Türkiye’de de buğday, arpa fiyatlarının hasat sonrası hızlı bir yükselişe geçeceğini gösteriyor.

http://TARIMDAN HABER ÖZEL / Tarımdan Haber, 12 Temmuz’da yaptığı ‘Buğdayı satan değil elinde tutan kazanacak! Hasattan sonra 3 ay içinde fiyatların 9-10 lira bandına çıkması bekleniyor’ başlıklı haberinde çiftçi düşük fiyattan ürününü satmaması konusunda uyarılmıştı. Türkiye’deki enflasyonist ortam ve yurt dışı piyasalarda rekolte kaybından dolayı fiyatların yükselişe geçeceğine yönelik beklentiler, Türkiye’de de buğday, arpa fiyatlarının hasat sonrası hızlı bir yükselişe geçeceğini gösteriyor.

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Zirai ilaç satışına reçete şartı; bir yıl sonra!

Dört kişilik Böcek ailesinin kaldıkları otelde yapılan ilaçlama nedeniyle...

Sencer Solakoğlu’dan canlı yayında Tarım Bakanlığına ciddi eleştiriler

https://www.youtube.com/live/Ibo4qIFheKk?si=Fs6qXNyTa1uQI8K8 

Bülent Şık anlattı: Türkiye’de zehirlenme vakaları neden patladı?

https://youtu.be/DwNchXyjhS8?si=lnwbqmJdlZydMzCk 

Hakan Okçal: COP31: Davul Türkiye’nin boynunda, tokmak Avustralya’nın elinde

COP31: Davul Türkiye’nin boynunda, tokmak Avustralya’nın elinde; çevre, demokrasi...