Bir haftada çözeceklerini söyleyip basın açıklamasını iptal ettirmişlerdi: Soğan üreticileri basın açıklaması yapacak

Emirhan Çoban

Soğan Üreticileri ve Tedarikçileri Derneği, başta düşük fiyat olmak üzere sorunlarını dile getirmek ve seslerini duyurmak için 27 Nisan’da Hatay Reyhanlı’da kitlesel basın açıklaması yapacaktı. Ticaret Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nın devreye girerek sorunların bir hafta içerisinde çözülme ‘sözü vermesiyle’ basın açıklaması iptal edildi. Bakanlık sözünü tutmadı. Soğan üreticileri, bugün basın açıklaması yapma kararı aldı.

Soğan Üreticileri ve Tedarikçileri Derneği, başta düşük fiyat olmak üzere sorunlarını dile getirmek ve seslerini duyurmak için 27 Nisan’da Hatay Reyhanlı’da kitlesel basın açıklaması yapacaktı.

Ticaret Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nın devreye girerek sorunların bir hafta içerisinde çözülme ‘sözü vermesiyle’ basın açıklaması iptal edildi. Edinilen bilgiye göre, bakanlıkların bölge temsilcileri dernek yetkililerini arayarak ‘Biz sorunu biliyoruz, basın açıklaması yapmanıza gerek yok, bu sorunu çözelim’ dedi.

3-4 gün sonra bakanlık temsilcileri tarafından aranan dernek yetkilileri, soruna ilişkin görüşlerini, isteklerini ve yol haritalarını aktardı. Görüşme sırasında bakanlıklardan elde kalan soğanları ihraç edebilmek için “teşvik primi” istediklerini ifade eden Soğan Üreticileri ve Tedarikçileri Derneği Genel Başkanı Reşit Kaya, “Bir don olur bir afet olur bunlar Allah’tan gelen şeyler. Ama dışarıdan soğan ithal etmek, kendi üreticimizin soğanının elinde kalmasına sebep olmak doğru bir şey değil. Burada dışarıdan ithal gelen soğanlardan dolayı fiyata düşüş yaşıyoruz. Bunun için kızgın ve kırgınız” dedi.

BASIN AÇIKLAMASI KARARI ALINDI

Bakanlıklardan hafta boyunca dönüt bekleyen soğan üreticileri, beklediğini alamadı. Bakanlıklar sözünü tutmayınca soğan üreticileri de büyük çaplı bir basın açıklaması yapma kararı aldı.

Dernek tarafından alınan karara göre, bugün saat 14.00’da Hatay Reyhanlı Asri Mezarlığı bitişiğinde basın açıklaması yapılacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

“Çukurova’da Tarım ve Geleceği Çalıştayı” 8 Mayıs

Ziraat Mühendisleri Odası Adana ve Mersin Şubelerimizin 8 Mayıs'ta...

Çiftçiyi kredi afeti bekliyor

Doğal afetin vurduğu çiftçiyi bu kez de kredi afeti...

Zirai don vurdu, gıda ihracatçısı tedarik için yurtdışına yöneldi

Mehmet Hanifi GÜLEL- Ziya İPEK - Müjde DEMİR Türkiye’de 10-14...

Türkiye’nin en büyük rejeneratif tarım projesi

Türkiye’nin en büyük özel sektör çiftçisi olan Tiryaki Agro...