Banu Şen: Bereketli topraklar ve uygarlıklar vadisi: Aydın

“Uygarlıklar Vadisi” olarak adlandırılan Büyük Menderes Havzası’nın bereketli topraklarında kurulan, Ege Bölgesi’nin “Efeler diyarı” olarak anılan Aydın’a tekrar düştü yolumuz… Tarım, turizm ve sanayi sektörlerindeki potansiyeli, vasıflı insan gücü ve uçsuz bucaksız ekili tarlalardan da anlaşılacağı gibi bölgenin yarısında tarım faaliyeti yapılıyor. Halkın yüzde 55’i de geçimini tarımdan sağlıyor. Ülkemizde incir ve kestane üretiminde birinci olan Aydın; zeytin, pamuk, enginar ve çilek üretiminde ikinci, yerfıstığı üretiminde ise üçüncü sırada… Ekonomik hayatın temelini oluşturan tarımın ağırlığı sanayi ve ticaret sektöründe yoğun olarak kendini hissettiriyor.

Bereketli topraklar ve uygarlıklar vadisi: Aydın

AÇIKHAVA MÜZESİ GİBİ

Tarımdan sonraki ikinci önemli sektör ise turizm. Birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış, açık hava müzesi görünümündeki bu kentte tam 23 ören yeri bulunuyor. Turizmin her alanında potansiyele sahip Aydın’ın Kuşadası ve Didim ilçeleri ise akın akın turistlerin geldiği dünyaca ünlü tatil beldeleri… “Efeler Diyarı”nın “Topuklu Efe”si olarak bilinen Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu , “Aydın halkının hayatına dokunmaya devam edeceğiz” diyor. Başkan Çerçioğlu, kırsalda kalkınmaya büyük önem verdiklerini belirterek geliştirdikleri projeleri anlatıyor.

DRONE İLE GÜBRE UYGULAMASI DAHA ÇOK KAZANDIRIYOR

Başkan Çerçioğlu, Aydın’da tarımın daha da gelişmesi için birçok proje geliştirdiklerini belirterek şöyle devam ediyor: “Çiftçileri teknolojik yeniliklerle de destekliyoruz. Çiftçiler güncel ekonomik koşullardan dolayı zor zamanlar geçirirken maliyetlerin düşürülmesi ve verimlilik en önemli konular haline geldi. Özellikle üretim alanı küçük olan çiftçiler maliyetlerden dolayı üretime küsmüş durumda. Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak üretim alanı olan çiftçilere destek veriyoruz. 20 dönümün altında ekili tarlası olan çiftçiler için hayata geçirilen drone ile yapılan ücretsiz gübre uygulamasıyla maliyet avantajı sağlanıyor. Gübre uygulaması yukarıdan yapıldığı için üründe hasar meydana gelmezken uygulama ücretsiz olarak yapıldığı için de çiftçiler daha fazla kazanıyor.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

İrfan Donat: Küresel gıda fiyatlarında Trumpflasyon mu geliyor?

Çin ile girdiği gümrük tarife savaşı hafızalarda… İklim değişikliğine...

TKİ 9,5 milyar lira kömür borcundan dolayı Konya Şeker’i icraya verdi!

Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ), Konya Şeker'in bünyesinde bulunan...

Kırmızı ette fiyatlar düşecek! Bakanlık büyükbaşın ardından kuzu ithalatı için düğmeye bastı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşın kırmızı ete beklediği fiyatlarla...

Pirinçte yaşam maliyetine baskı oluşturabilecek fiyat artışı! Japonya 18 yılın zirvesinde

Japonya Tarım, Orman ve Balıkçılık Bakanlığı açıklamasına göre, 60...