Bakan Yumaklı açıkladı: Hayvancılığa destek projesi başladı, başvuranlara 270 bin lira destek verilecek

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Kırsalda Bereket Hayvancılığa Destek Projesi”nin bugün başladığını belirterek, “İlk kez hayvancılık yapacak genç ve kadınlara 2 yıl geri ödemesiz kredi desteği ile 1 yıllık 270 bin TL’lik hibe desteği vereceğiz. Üreticilerimiz başvurularını Hayvancılık Genel Müdürlüğü internet sitesinden gerçekleştirebilecek” ifadesini kullandı.

Yumaklı, TRT Haber’de katıldığı programda, Kırsalda Bereket, Hayvancılığa Destek Projesi’ne ilişkin bilgi verdi.

Proje kapsamında Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünün (TİGEM) elindeki gebe büyükbaş hayvanların uygun maliyetlerle üreticilere verileceğine işaret eden Yumaklı, “Projeyle amacımız, Türkiye’nin kırmızı ette yerli üretimini artırmak ve ithalatı azaltmak. Bunu yapmaya çalışırken verim ve kaliteye de önem veriyoruz. Burada verilecek hayvanlar etçi ve damızlık olacak.” ifadelerini kullandı.

Yumaklı, projeyle aile işletmelerini güçlendirmek istediklerini, kadın ve gençleri sektöre kazandırarak kırsalı kalkındırmayı amaçladıklarını anlattı.

Projeden faydalanacakları da bu kapsamda belirlediklerini aktaran Yumaklı, “Projeden 200 baş altı kapasitedeki hayvancılık işletmeleri, ilk kez hayvancılık yapacak genç kadınlar faydalanabilecek.” diye konuştu.

Yumaklı, projenin değerlendirme sürecine ilişkin de bilgi vererek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Değerlendirmede 20 baş altı üretim yapan aile işletmelerine, 40 yaşlı altı gençlere ve kadınlara, deprem bölgesindeki üreticilere, ​​​​​​​üretim planlamasında besi bölgesi olan illere (19 il), birinci derece tarımsal örgüt üyelerine artı puanlar vereceğiz. Üretici başına 5 ile 15 arası gebe hayvan vereceğiz. Ancak bu projeden faydalanan kişi veteriner hekim, ziraat veya gıda mühendisi ise bu sayı 30’a çıkacak. Üreticilerimize yıllık 270 bin lira bakım ve besleme desteği vereceğiz. Ziraat Bankasından 2 yıla kadar ödemesiz, 3 veya 5 yıl geri ödemeli sübvansiyonlu kredi kullanılabilecek. Bu kapsamda üreticilerimiz çeşitli kriterlere göre yüzde 85’e kadar faiz indiriminden faydalanmış olacak. Tüm bunlara ilave olarak verdiğimiz hayvanların bir yıllık TARSİM sigortasını da biz karşılayacağız. Hayvan kaybı olursa sigortadan karşılanacak. Ayrıca hayvanları aşılı ve sağlıklı şekilde vereceğiz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Bu don çiftçiyi iflas ettirir

36 ilde etkili olan 30 yılın en büyük zirai...

Donun vurduğu üretici kara kara düşünüyor: Tek çözüm ‘afet bölgesi ilanı’

Mustafa Çakır Çiftçi primler yüksek olduğu için sigorta yaptıramıyor. Tek...

Kuraklık riskine acil önlem çağrısı!

İklim değişikliği ile birlikte artan sıcaklıklar buharlaşmayı hızlandırırken, aynı...

Son 30 yılın en büyük zirai don felaketi! 36 ilde tarım alarmda…

 Ani sıcaklık düşüşüyle yaşanan zirai don felaketi, birçok üründe...