Bakan Bolat etteki fiyatı ‘küçük bir sıkıntı’ olarak açıklarken üretici uyarı üstüne uyarı yapıyor: Kesimlik hayvan kalmadı

Ali Can Polat

Artan et fiyatlarını durdurmak için anaç hayvanların kesime gönderilmesi üzerine üreticileriden uyarı geldi. Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği Başkanı Sencer Solakoğlu, “Kesilecek anaç hayvan da kalmadı. Fiyat artışı sürecek” dedi.

Dolardaki artışla birlikte et, süt ve süt ürünlerindeki fiyat artışı devam ediyor. Son bir yılda yüzde 100’den fazla artan et ve peynir fiyatları yurttaşın sofrasını küçültürken üreticilerin aylardır yaptığı uyarıyı görmezden gelen hükümetten kalıcı bir çözüm yok. Aksine Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Az bir şey kırmızı et fiyatlarında bir artış oldu. Kesime daha az hayvan gönderilince orada bir küçük sıkıntı oldu” dedi.

Ramazanla birlikte et fiyatlarındaki artış hızlanırken Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) yönetimi geçen hafta ithalatla görevlendirilen Et ve Süt Kurumu (ESK) Genel Müdürü Mustafa Kayhan ile bir araya gelerek sorunları konuşmuştu. Görüşmeden sonra herhangi bir adım atılıp atılmadığını sorduğumuz TÜSEDAD Başkanı Sencer Solakoğlu, aylardır söyledikleri gibi sorunun temelinde süt fiyatlarının yattığını vurguladı.

Son 2 aydır yeniden zararına üretim yapılmaya başlandığını hatırlatan Solakoğlu şöyle konuştu: “Biz Hazine ve Maliye Bakanlığı’na gidiyoruz, muhatabın Tarım ve Orman Bakanlığı olduğunu söylüyorlar. Oraya gidiyoruz onlar da Hazine ve Maliye Bakanlığı olduğunu söylüyor” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz


Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Ulusal Kırmızı Et Konseyi Haftalık Kırmızı Et Fiyatlarını Açıkladı

Ulusal Kırmızı Et Konseyi’nin açıkladığı verilere göre, Türkiye genelinde...

Ali Ekber Yıldırım: Hasat öncesi ithalatla sarsılan çiftçi mısıra 12,5 lira istiyor

Çukurova’da ağustos ayı başında dane mısır hasadının başlaması bekleniyor....

Müslüm Doğru , “Süt Üreticisinin Selası Okundu USK’ya Sadaka İçin Teşekkür Ederim

TÜSEDAD Yönetim Kurulu Başkanı Müslüm Doğru, Taner Öztürk'ün Sunduğu...

2050’de beklenen kabus bugünden başladı

Dünya üzerinde sıcaklıklar mevsim normallerinin çok üzerine ulaştı. Yaşanan...