Aykut Gül: Büyük buluşmadan alnının akıyla çıkmak

Bir bakanlık düşünün ki, tarım arazileri, ormanlar, göller ve denizler, sulak alan­lar ve meralar -ki ülkemiz yüzölçümünün yüzde 80’inden fazlası demek oluyor- tama­mı sizin sorumluluğunuzda. Geriye kalan alanlarda yaşayanların da gıda güvencesi ve gıda güvenliği yine sizin omuzlarınızda. Ge­minin kaptanı olabilirsiniz ancak danışma­dan onu güvenli limana ulaştıramazsınız.

“Türkiye Yüzyılı Bereketin Yüzyılı”

Uzmanlık alanı bu kadar geniş ve strate­jik olunca istişare daha bir önem kazanıyor. Bakan Yumaklı, “Türkiye Yüzyılı Bereke­tin Yüzyılı” temalı 4. Tarım ve Orman Şura­sı’na başarıyla başkanlık etti.

28-30 Nisan’da yapılan Şuraya, 87 üni­versiteden 288 akademisyen, özel sektör­den 205, sivil toplum kuruluşlarından 417 ve kamudan 687 uzman olmak üzere 1600 paydaşın aktif katılımı sağlandı.

Ocak ayında Bakan İbrahim Yumaklı’nın yaptığı açılış ile oluşturulan 16 çalışma gru­bunun üç aylık sürede belirlediği 371 hedef ve 2 bin 668 strateji oylanarak kabul edildi.

Bilimsel temelli yaklaşım, katılımcılık ve iş birliği, sürdürülebilirlik, yenilikçilik ve gelecek odaklı bakış açısı vizyonuyla başla­tılan şura kapsamında beş ayrı başlıkta ve 3 bin 500 katılımcıyla atölye çalışmaları ya­pıldı.

Atölye çalışmaları değer kattı

Bu atölyelerden birisi olan Tarım Dip­lomasisi açılış oturumuna Bakan Yumaklı ile dört ülke tarım bakanı katıldı. Giderek önemi artan tarım diplomasisi konusunda önemli bir farkındalık sağlanmış oldu.

Bir diğer atölye ise Tarım Ekonomisi ala­nında yapıldı. Açılışında Bakan Mehmet Şimşek’in detaylı sunumu ülke gündemin­de geniş yer buldu. Ancak tarım ekonomisi bölümlerinden hiçbir akademisyenin izle­yen panelde yer almadığı tespitini de kay­da geçirmem gerekiyor. Her aşamasına ka­tıldığım şurada, Kırsal Kalkınma Grubunun çalışmalarına katkı vermeye çalıştım. Son olarak Şura Başkanlık Divanında Başkan­vekili sıfatıyla genel kurulun ateşli tartış­malarını yönetebilme şerefine nail oldum.

Şuranın sonuç bildirgesi, Cumhurbaşka­nı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 14 Ma­yıs Çiftçiler Gününde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ilan edilecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

CHP’li Gürer: ‘Fransa’dan daha çok ineğe sahibiz ama daha az süt üretiyouz’

 CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Fransa, bizim süt...

Don zararı sonrası bağlarda neler yapmak gerekir?

Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, 9-13...

Pahalı yemek karta yansıdı

Mart ayında kredi ve banka kartıyla yapılan yeme içme...

Gıda ihracatı lavaşa sarıldı! Artan talep Türk firmaları harekete geçirdi

Türk gıda ihracatçıları, son dönemde üründe ihracat rotasını lavaş...