3. Gıda ve Beslenme Bienali’nde iklim değişikliğinin tarıma etkilerini anlatan İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, ürünlerin su ayakizlerine göre tarımın stratejik olarak yeniden planlanması gerektiğini söyledi. Artan dünya nüfusunu organik tarımla beslemenin gezegen için yıkıcı etkilerine dikkat çeken Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selim Çetiner ise “GDO’lar sağlığa ve çevreye zararlı mı?” sorusuna da yanıt verdi.
“Gelecek Gelmeden” temasıyla Gıda ve Beslenmenin geleceğinin masaya yatırıldığı 3. Gıda ve Beslenme Bienali, oturumlarla devam ediyor.
İklim değişikliğinin tarıma etkileri
İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Gıda Aydınlatma Platformu tarafından “Gelecek Gelmeden” temasıyla düzenlenen 3. Gıda ve Beslenme Bienali’nin “Geleceğe Bakış” oturumunda “İklim değişikliğinin Türk Tarımına etkileri” konulu bir sunum yaptı. Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınına değinen Kadıoğlu, “30 yıldır hayvanlardan insana geçen hastalıkların olacağı bekleniyordu. Özellikle Sağlık Bakanlığı’nın tropik hastalıklar uzmanları sayısının arttırılması gerektiği söyleniyordu. Beklenen riskleri öngörerek ona göre insan yetiştirmek gerekiyor” dedi.
Haberin devamı için linke tıklayınız