Çiftçinin mahsulüne dünya fiyatı ortalaması altında fiyat verilirken, tarım politikasında sürekli yanlış kararlar alınıyor. Tarım politikaları tarafında da politikasız kalan bakanlık, merhemi personelde arıyor. Tarım Bakanı Pakdemirli, personele çağrıda bulunarak “Çiftçilerimizin, üreticilerimizin tarımsal kuraklıktan en az seviyede etkilenmesi yönünde çalışmalarınızı yoğunlaştırın” dedi.
Tarım politikasında Türkiye oldukça yanlış kararlar alıyor. Çiftçinin mahsulüne dünya ortalaması altında fiyat verilirken, ithalat aşamasında dünya ortalaması baz alınıyor. Bu yüzden çiftçinin mahsulü tarlada kalırken, ithalat sevgisi gün geçtikçe artıyor. Tarım politikaları tarafında da politikasız kalan bakanlık, merhemi personelde arıyor.
Bakanlık personelinden sık sık sahada, çiftçilerin yanında olmalarını ve salgın sürecinde tarımsal faaliyetlerin kesintiye uğramaması için süreci takip etmelerini isteyen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, şunları kaydetti: “Çiftçilerimizin, üreticilerimizin tarımsal kuraklıktan en az seviyede etkilenmesi yönünde çalışmalarınızı yoğunlaştırın. Çiftçilere alternatif gelir getiren, ürünlerin katma değerini artıran projelerle bizlere gelin.
Tarımsal su kullanım planlaması yaparak gerekli tüm tedbirleri alacak çalışmaları yapın. Çalışma bölgenizde, yerel dinamikleri de hayata geçirerek ekilmedik bir karış toprak bile bırakmamalıyız. Üreticileri, doğru ve karlı üretime, verimli çeşitlere yönlendirelim. Demonstrasyonlar yaparak bu çeşitleri sahada çiftçimize gösterelim. İşlemeli tarıma elverişli olmayan eğimli tarım arazilerini üretime açmak konusunda çalışmalar yapalım. Hazine arazilerini üretime kazandırmak için her bir boş araziyi tespit ederek üretime kazandıralım.
Hububatta hasadın başladığı bu dönemde ilinizin bitkisel ürünlerinin rekoltelerinin takip edilmesi ve olası riskleri ve çözüm önerilerini ilgili birimlere bildirin. Hasat kayıplarını engelleyecek şekilde biçerdöver kontrollerinin etkin yapılmasını sağlayın. Çünkü bir danenin bile kaybına izin verilmemesi, bu yılın en önemli çalışmalarından bir tanesidir.” Pakdemirli, halkın sağlığını tehlikeye sokan gıda üretim ve satış yerlerinin gözünün yaşına bakılmamasını da istedi.