Yangınlardan etkilenen vatandaşlar yaralarını sarmaya çalışırken temel talepleri yanan bölgelerin kesinlikle imara açılmaması. Bölge halkının yeni endişesi ise aşırı yağışlarda sel ve heyelan riski.
Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Mazı bölgesinde binlerce hektar alanı yok eden yangının üzerinden bir hafta geçti. 11 gün süren yangına müdahale sürecine dair soruların büyük kısmı hâlâ yanıt bulamazken bölge için verilen sözler de kaygıları gidermiş değil. Ormandan geçimini sağlayan köylülerin 2 ana talebi, bir de yangından sonra yaşanabilecek aşırı yağışlar nedeniyle sel endişesi var.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener il ziyaretleri kapsamında Muğla Bodrum’da yangından zarar gören Yukarı Mazı, Aşağı Mazı, Milas Gökbel, Çökertme, Milas Bozalan ve Türkevleri Mahallelerini ziyaret etti. Yangın bölgelerinde incelemelerde bulunan Akşener, vatandaşları dinledi. Ziyaret ettiği her mahallede, “Ben buraya partimi övmeye, nutuk atmaya değil sizleri dinlemeye, taleplerinizin takipçisi olmaya geldim” diyen Akşener sözü vatandaşlara bıraktı.
ŞİFALI OTLAR, BAL, BELKİ 3, BELKİ 10 YIL OLMAYACAK
Elindeki bir demet çiçeği, kekik, nane, ada çayı gibi dağdan topladığı şifalı otları Akşener’in önüne koyan bir kadın, “Dağlarımız, ağaçlarımız, şifalı bitkilerimiz yandı. Çocuklarımızın, bizlerin geleceği yok oldu. Köyde bunlar için yaşıyorduk, Şifalı ot, kekik, bal belki 3, belki 10 sene olmayacak. Yaşamamızın anlamı kalmadı” dedi. Bir başka vatandaş, “Zeytinyağı satıp yaşardık, bütün ağaçlarımız yandı, ne yapacağız, aç kaldık” diye seslendi. 3 çocuğunu sırtında taşıyıp büyüttüğü 70 zeytin ağacının geliriyle geçindirdiğini anlatan bir kadın da ağaçların tümünün yandığını belirterek “Şimdi ne yapacağım, bilmiyorum” dedi.