Batman Ziraat Odası’nın çiftçilere yönelik düzenlediği ‘Teknik destek programı’ eğitimine çilek üreticilerinin yanı sıra besici ve arıcılar katıldı.
“DAHA ÇOK KOŞMAK LAZIM”
Batman Ziraat Odası ile DİKA işbirliğiyle ‘Teknik destek’ programı altında ‘Tarımda standardizasyon sertifikasyon’ eğitimi çiftçilere verildi. Tarım İl Müdürlüğü salonundaki eğitimi, Kalite ve Yönetim Standartları Uzmanı Nuri Kaya, verdi. Yürümekle artık hedefe varılamayacağını belirten Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, “250 bin TL civarında eğitim projemiz var. Bu kaynağı çiftçilerimize eğitim sağladık. Her zaman söylediğim bir kelime var; ‘artık koşmak lazım’ yürümekle hiç bir yere varamayız. Sıkıntımız zihinlerin değişmesidir. Ülkede ciddi bir tarım politikasına ihtiyaç var. Tarım politikamızı yeniden oluşturmamız gerekir. Modern dünya nasıl yapıyorsa biz de aynı teknik uygulamayı yapmamız gerekir” diye konuştu.
“TEK SIKINTI İCRAAT”
Başkan Aydiş, şöyle devam etti; “Bu eğitimler iyi verildiğinde inanıyorum ki; iyi bir aşama kaydederiz. Avrupa tarımını da yakalamış olacağız. Avrupa tarımını fazla büyütmemek lazım, büyük sıkıntıları var. Türkiye’nin 1,5 milyon ton pamuk ihtiyacı var. Ancak şu anda 350 bin ton pamuk üretebiliyoruz. Türkiye diğer pamuk ihtiyacını Yunanistan, Pakistan ve Amerika’dan karşılıyor. Türkiye bu ülkelere 2.205 milyon dolar bu ülkelere ödüyor. Türkiye’de bu pamuk neden üretilmesin? Destekler var ama bu ülkelere göre yetersizdir. Ülkenin bir tarım politikası olursa dışarıdan pamuk ve diğer ürünler gelmez.”
http://www.batmancagdas.com