Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Güneydoğu’da, Doğu’da GAP ve diğer projelerle hala yüzde 70-80 seviyelerine gelebilmiş değiliz. Önümüzde çok büyük yatırımlar var, ama bu yatırımları bir şekilde finanse edip üstesinden gelmemiz lazım. Ancak suladıkça bu topraklardan verim alabiliriz, ancak suladıkça istediğimiz ürünleri üretebiliriz” dedi.
Tarım kanalı Agro TV medya sponsorluğunda, Webagron’un düzenlediği 22 Mart Dünya Su Günü’ne özel “Güvenilir Gıda Üretiminde Sürdürülebilir Su Yönetimi” temalı “Dünya Su Günü Zirvesi” gerçekleştirildi. Zirveye video mesaj göndererek katılan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Mart ayında başlayıp Ekim’de kapanışını gerçekleşecek bir Su Şurası yapacaklarını söyledi. Bakan Pakdemirli, “2035’ten itibaren tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de daha kurak bir iklim bizi bekliyor olacak. ‘Buna nasıl hazırlık yaparız? Tarımsal üretimi nasıl kaybetmeyiz? Nasıl daha ileriye götürürüz?’ kısmı son derece önemli” dedi.
275 civarındaki baraja son 20 yılda 600 baraj eklediklerini söyleyen Bakan Pakdemirli, “Son 2,5 yılda da 75 baraj ekledik. Sürekli olarak barajları yaparak gidiyoruz. Bu bize meteorolojik kuraklığın olduğu dönemde tarımsal kuraklığı yaşamamızı gerektiriyor. Ege’de sulanabilir alanların yüzde 75, 80’inini açmışız. Marmara’da keza öyle, İç Anadolu’da istediğimiz yerde değiliz. Güneydoğu’da, Doğu’da GAP ve diğer projelerle hala yüzde 70-80 seviyelerine gelebilmiş değiliz. Önümüzde çok büyük yatırımlar var, ama bu yatırımları bir şekilde finanse edip üstesinden gelmemiz lazım. Çünkü ancak suladıkça bu topraklardan verim alabiliriz, ancak suladıkça istediğimiz ürünleri üretebiliriz” diye konuştu.