Genç girişimci Adana’da daha önce hayvan yemi ekimi için kullanılan verimsiz araziyi bölgedeki ilk tropikal meyve serasına dönüştürerek, ürünlerine gözü gibi bakıyor.
Adana’nın Yumurtalık ilçesinde Sosyal Bilimler Fakültesi’ni bitirdikten sonra yeterli puan alamayıp atanamayan öğretmen Onur Güldiker, köylerinde büyükbaş hayvanlar için yem ektikleri tarlayı tropikal meyve üretim serasına dönüştürdü.
Onur Güldiker, Adana’nın Yumurtalık ilçesine bağlı Kaldırım Mahallesi’nde yaşamını sürdürürken, Sosyal Bilimler Fakültesini kazanıp mezun olduktan sonra yeterli puanı alamadığı için atanamadı. Bu nedenle Güldiker, ağabeyi Uğur ve annesi Döndü Güldiker’in desteğiyle köylerinde herkesin olmaz dediği tropikal meyve üretim serası kurarak ilki gerçekleştirdi.
YENİ ÜRÜNLERİ PASİFLORA BİTKİSİ VE EJDER MEYVESİ
Genç çiftçi ağabey-kardeş annelerinden de destek alarak bölgede ilk kez ekilen pasiflora (çarkıfelek) bitkisi ve ejder meyvesi ile üretime başladı. Ağabey-kardeş tropikal meyve üretim merkezlerinden olmayı hedefliyor.
Ailelerinin büyükbaş hayvanlar için ot ektikleri tarlayı tropikal meyve ve fidan üretim merkezine dönüştüren Onur ve Uğur Güldiker kardeşler şimdilerde genç çiftçi olarak modern tarım ile tropik meyve üretimi gerçekleştiriyor.