Artık tablet ve akıllı telefonda dahi kullanılabilen Massey Ferguson’un sanal gerçek sistemi ile bayiler ve satış temsilcileri, fuarda, showroom’da hatta tarlada çiftçiye istediği ürünü 3 boyutlu olarak ayrıntılarıyla gösteriyor. Çiftçiler makinelerin içine girip kumanda ve kontrolleri inceleyebiliyor, etrafında dolaşıp her ayrıntısına bakabiliyor.
AGCO’nun dünyaca ünlü tarım makineleri markası Massey Ferguson’un, müşterilerin ürünleri dizüstü bilgisayar ve tabletlerle dahi 3 boyutlu olarak ve VR gözlüklerle incelemesine imkan veren sanal gerçeklik sistemi yenilendi.
Ar-Ge’ye ayırdığı bütçe ile ileri teknolojiyi tarımsal üretime entegre eden en yenilikçi markaların başında gelen Massey Ferguson’un web tabanlı ya da VR gözlük ile kullanılmak üzere tasarlanan ve gerçeğe en yakın deneyim olan VR (Virtual Reality- Sanal Gerçeklik) sayfalarına güncelleme yapıldı. Artık dizüstü bilgisayar gibi kullanışlı bir ara yüzle her yerden erişilebilir hale gelen sanal gerçeklik sayfalarına, tablet veya akıllı telefonlarla çevrimiçi de erişilebilecek.
Massey Ferguson’un ürünlerinin detaylarını sunmak için mükemmel bir araç olarak tasarladığı sanal gerçeklik sayfaları, basit, modern, sezgisel ve kullanımı kolay olma özellikleriyle öne çıkıyor. Böylece bayiler ve satış ekipleri tüm yüz yüze görüşmelerinde, fuarlarda, bayi showroom’larında ya da müşteri her neredeyse orada, onların ilgilendikleri ürünleri, 3 boyutlu olarak rahatça gösterebiliyorlar.
Traktörün etrafında dolaşarak incelemek ya da kabine girmek de mümkün
Sanal gerçeklik sayfalarında bulunan bağlantılara tıklandığında, Sezgisel Sanal Gerçeklik Bayi Satış Noktalarında sergilenen ürün yelpazesinden seçilen herhangi biri incelenebiliyor. Uzaktan yapılan müşteri görüşmelerinde ise ekran paylaşımı yoluyla ürün özellikleri gösterilebiliyor.
Massey Ferguson’un sanal gerçeklik sayfaları ile ürün hakkındaki özellikler ayrıntılı videolarla, ürün broşürü ve fotoğraflarla ile sunulurken, ürünün etrafında dolaşılabiliyor, ürün yakınlaştırılıp uzaklaştırılabiliyor. Sanal gerçeklik ile tasarımın içi detaylı görülebiliyor, hatta makinelerin kabinlerine girilebiliyor.
Tasarım aşamasından itibaren sanal gerçeklik kullanılıyor
Massey Ferguson’un mühendislik ekipleri de, ürün tasarlarken sanal gerçeklikten yararlanıyor. Bu gelişmiş tasarım tekniği, mühendislerin ürünü sanal ortamda görselleştirmesini, 3D gözlükler ile geliştirdikleri ürünü inceleyerek makinelerin optimizasyonuna en erken aşamada katılmasını sağlıyor.
AGCO Türkiye Genel Müdürü Mete Has:
“Prototipler üretilmeden önce tasarım mükemmelleştiriliyor
AGCO Türkiye Genel Müdürü Mete Has, bu tasarım tekniği ile mühendislik ekibinin, prototipler üretilmeden önce ürünün tasarımını doğrulayarak mükemmelleştirdiklerini kaydetti. Mete Has, “Sanal gerçeklik ile mühendisler kabin ve kontroller gibi alanların kullanılabilirliğini inceleyebiliyor ve bileşen montajlarını kontrol edebiliyor. Bu, ürün geliştirme sürecinin verimliliğini artırıp gerekli prototip sayısını azaltarak, yeni ürünün pazara daha hızlı sunulmasını sağlıyor” dedi.
“Teknolojinin sektöre entegrasyonu konusunda her zaman öncü olduk
AGCO’nun, dijitalleşen dünyaya en hızlı ayak uyduran markalardan biri olduğunun altını çizen Mete Has, çiftçiye uzaktan erişim teknolojileri sunmakta da Türkiye’de öncü olduklarını vurguladı. AGCO’nun kullandığı VR sistemi sayesinde çiftçilere o an showroom’da olmayan, ancak ilgilendikleri makineleri görüp ayrıntılarıyla inceleme imkanı sağlandığını belirten Mete Has, ayrıca satış temsilcilerinin çiftçilerin bulundukları yere giderek ilgilendikleri makineleri gösterebilme olanağının da çiftçilere önemli bir zaman tasarrufu sağladığını kaydetti.
AGCO Türkiye Genel Müdürü Mete Has, “Son teknolojinin sektöre entegrasyonu konusunda her zaman öncü olan AGCO, pandemi dönemini de bu nedenle Ar-Ge yatırımlarına daha da yoğunlaşarak değerlendirmeye devam ediyor. AGCO, dünya çapında Ar-Ge’ye günlük 1 milyon dolar, yılda yaklaşık 400 milyar dolar harcıyor. Çiftçileri ve tarımı desteklemek temel şirket politikamız. Bu nedenle sürekli gelişime öncelik veriyor, yeni teknolojiler geliştirerek üretim ve verimliliğe katkı sağlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.