Tarım ve kırsal kalkınmayı destekleme kurumu tarafından verilen hibe krediler sayesinde çok sayıda büyükbaş, küçükbaş, kümes hayvancılığı ve kanatlı hayvan hibe ve desteklerini almak için bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor.
Tarım ve kırsal kalkınmayı destekleme kurumu tarafından verilen hibe krediler sayesinde çok sayıda büyükbaş, küçükbaş, kümes hayvancılığı ve kanatlı hayvan çiftlikleri kurularak tarım alanı güçlendirilirken aynı zamanda ülke ekonomisi de canlanmaya yüz tutmuştur. Kırsal kalkınma destekleri kapsamında verilen hibe konularını, TKDK hibe desteklerini, başvuru tarihlerini, hibe oranlarını ve proje örnekleri ile ilgili detaylı bilgiyi içeriğimizden inceleyebilirsiniz.
BÜYÜKBAŞ HİBESİNDEN NASIL YARARLANILIR?
TKDK yani uzun ismi ile Tarım ve kırsal kalkınmayı destekleme kurumu tarafından verilen hibe krediler sayesinde ülkemizde bulunan bir çok il ve ilçede büyükbaş hayvancılık, küçük baş hayvancılık, kümes hayvancılığı, kanatlı hayvancılık, et ve süt ürünlerinin üretim tesisleri gibi projelerin onaylanarak kabul görmesi durumunda çok sayıda girişimcimize devlet desteği verilerek hibe kredi imkanları tanınmış ve bu alanda bir çok işletme kurulmuştur. Sığır çiftliği kredisi imkanlarından yararlanmak için öncelikle onay verileceğine inandığınız güzel bir iş projesi oluşturmanız gerekmektedir. Daha sonrasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına sahip olmanız gerekmektedir. Tüm bunların yanı sıra tarım ve kırsal kalkınmayı destekleme kurumu tarafından onay verilen il ve ilçelerde ikamet ediyor olmanız gerekmektedir. Bu şartlara uyum sağlamış olduğunuz taktirde TKDK başvuru yapabilir ve projenizin onaylanmasını bekleyebilirsiniz. Projeniz onaylanmış olduğu taktirde sığır çiftliği kredisini çekebilirsiniz.
BAŞVURU NASIL YAPILIR?
Türkiye Cumhuriyeti Ziraat bankası tarafından verilen düşük faizli hayvan kredilerinin yanı sıra Tarım ve kırsal kalkınmayı destekleme kurumu tarafından hibe hayvan kredisi imkanları sunulmaktadır. Tarım ve kırsal kalkınmayı destekleme kurumu Avrupa birliği kapsamı tarafından oluşturulan IPARD programları sayesinde destek verilen illerde kurulan hayvan çiftlikleri veya et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri işletmeleri için onay gören projelerin yüzde yetmiş oranında hibe destek kredileri verilerek çiftçi girişimcilerimizin sayısı artarken aynı zamanda ülke ekonomisinin de hareketlenmesi amaçlanmaktadır.
Kaynak: www.tarim.com.tr