Polonya’da karabuğday fiyatları son üç haftadır istikrarlı seyrini korurken, etkisini artıran sıcak hava dalgasının yeni sezon üretimi üzerinde risk oluşturabileceği değerlendiriliyor. Uzmanlar, özellikle çiçeklenme ve dane doldurma dönemindeki karabuğday tarlalarında yüksek sıcaklıkların verim kaybına yol açabileceği uyarısında bulunuyor.
Piyasa analizlerine göre fiziksel piyasada arz ve talep dengesi korunurken, ticaret hacmi düşük seviyelerde seyrediyor. Avrupa Birliği ile Çin arasında devam eden ticari belirsizlikler nedeniyle düşük fiyatlı Çin menşeli karabuğdayın Avrupa pazarındaki etkisinin ise sınırlı kaldığı belirtiliyor.
Meteorolojik tahminlere göre Polonya’nın büyük bölümünde hava sıcaklıklarının 30 derecenin üzerine, bazı bölgelerde ise 35 dereceye kadar çıkması bekleniyor.
Uzmanlar, karabuğdayın şu anda çiçeklenme ve dane doldurma döneminde bulunduğunu hatırlatarak, uzun süre devam edecek yüksek sıcaklıkların tozlaşmayı azaltabileceğini, dane oluşumunu olumsuz etkileyebileceğini ve özellikle su tutma kapasitesi düşük hafif topraklarda verim kayıplarına neden olabileceğini ifade ediyor.
Haberin devamını okumak için kaynak siteye gidebilirsiniz.
Haberin Devamını Okumak İçin Tıklayınız
Kaynak: Tarım Pusulası







