Tarımsal ekosistemi iklim krizine karşı daha dirençli hale getirmek için Anadolu Meraları ile “Tarladan Şişeye Onarımı Mayalamak” programını başlatan Anadolu Efes, onarıcı tarım için önemli bir adım attı. İş birliği, mevcut üreticileri koruyarak sayılarını artırmayı, onarıcı tarıma yönelik kapasite geliştirmeyi ve çiftçilerin üretimlerini daha verimli hale getirmeyi hedefliyor.
Türkiye’de son yıllarda tarım sektörüne faaliyet gösteren şirketler, üretime yönelik desteklerini artırarak devam ediyor. Özellikle çiftçilerin bilinçlenmesi ve verimin artırılması yönünde ciddi adımlar atılıyor. Bu yönde çalışma yapan şirketlerin başında da Anadolu Efes geliyor.
Ham maddelerinin yarısını topraktan alıyor ve 1982’den bu yana ‘Tarımsal Ürün Geliştirme Departmanı’nı kurmuş bir şirket, “Tarımda gelecek, gelecekte tarım var!” mottosuyla tarımsal ekonomiye katkı sağlayarak, Ar-Ge, inovasyon ve kapasite geliştirme faaliyetleriyle sürdürülebilir tarım uygulamaları için çalışıyor. Bu kapsamda şirket, bünyesindeki ziraat mühendisleri bugüne dek tescilli 17 arpa tohumu ve 7 şerbetçi otu çeşidi geliştirdi.
Pilot illerde toprak analizleri yapacak
Tarıma ve toprağa yönelik verdiği değeri uyguladığı projeler ve gerçekleştirdiği iş birlikleri ile de destekliyor. 2018 yılından bu yana Akıllı Tarım uygulamaları benimseyen şirket, bu yıl Anadolu Meraları iş birliği ile “Tarladan Şişeye Onarımı Mayalamak” programını başlattı.
Bu program ile onarıcı tarım ile tarımsal ekosistemi iklim krizine karşı daha dirençli hale getirmeyi planlıyor. Program ile onarıcı tarım ve bütüncül yönetim anlayışını tedarik zincirine entegre ederek ekolojik, ekonomik ve sosyal açılardan sürdürülebilir bir altyapı oluşturmayı hedefliyor.