Projesi mahkeme tarafından iptal edilen ABD’li petrol şirketi TransAtlantic, günler sonra yeniden başvuru yaptı. Diyarbakır’da tarım alanlarını ve su havzalarını hedef alan projede günlük 80 ton petrol çıkarılması planlanıyor.
ABD merkezli TransAtlantic Petroleum, Diyarbakır’da planladığı petrol arama, çıkarma ve depolama faaliyetlerinde ısrarcı.
Şirket, Sur ilçesinde tarım arazileriyle su kaynaklarını hedef alan ve yurttaşların mücadelesiyle mahkeme tarafından iptal edilen projeden günler sonra Bakanlığa tekrar başvurdu. Şirketin ruhsat sahalarının yerleşim yerlerine ve derelere birkaç yüz metre mesafede olduğu görüldü.
2038’E UZATILDI
Şirket bugüne kadar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na 13 projeyle başvurdu, bunların 10’u onay aldı. Aralık ayında Diyarbakır Barosu Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu ile yurttaşların açtığı dava sonucu iptal edilen projeye rağmen şirket 7 Ocak’ta yeni bir başvuru yaptı.





