AB, nadas kurallarına muafiyet getirdi

Avrupa Birliği (AB), çiftçi protestoları nedeniyle tarım arazilerinin bir kısmını nadasa bırakmayı gerektiren kurallara muafiyet getirdi.

AB Komisyonu, Avrupalı çiftçilerin nadasa bırakılan arazilere ilişkin kurallardan muaf tutulması kararı alındığını açıkladı.

Açıklamada, kararın AB çiftçilerinin karşılaştığı zorluklara karşı nadas kurallarında muafiyet taleplerini karşılamak için alındığı belirtildi.

Ekilebilir arazinin yüzde 4’ünü nadasa bırakmak yerine çiftçilerin bu arazilere mercimek, bakla veya bezelye gibi azot sabitleyen mahsuller ekebileceği ifade edilen açıklamada, bu araziler için de AB sübvansiyonlarının devam edeceği kaydedildi.

Açıklamada, nadas kural muafiyetinin geriye dönük olarak 1 Ocak 2024’te başlayacağı ve 31 Aralık 2024’e kadar süreceği bildirildi.

Avrupa ülkelerinde çiftçiler son dönemde yoğun protestolar düzenliyor. Çiftçiler, artan üretim maliyetleri karşısında tarımsal ürünlere daha yüksek fiyat ödenmesini istiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Mevsim etkisinden arındırılmış eylül enflasyonu belli oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), eylül ayına ilişkin mevsim etkilerinden...

Şekerde büyük vurgun: Kaçak nişasta bazlı şeker böyle piyasaya sürülüyor

Maliye Bakanlığının, şeker piyasasında yaşanan büyük vurgunun izini sürmek...

Sigortalı çiftçi sayısı bir ayda 757 bin kişi arttı

SGK verileri, temmuz ayında tarım sigortalılarında olağandışı bir artışa...

Kuvvetli sağanak bekleniyor: 20 ile sarı ve turuncu kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) sağanak yağış beklentisiyle 20 ili...