Mevlüt Tezel: Yöresel gıda hilesi

Zaman zaman şehir merkezlerinde yöresel ürünlerin satıldığı alanlar kuruluyor ya da bir yöreye ait yeme içme fuarları düzenleniyor.

Vatandaş da yöresel, organiktir diye bu gıda ürünlerini alıyor.
İşte bu algıyı ters yüz edecek bir olay önceki gün Adana’da yaşandı.
Çukurova ilçesinde kurulan Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı’nda satılan gıdalara dair bakanlığa düşük fiyatlı ve kalitesiz ürün ihbarı yapıldı.
Satışa çıkarılan bazı gıdaların hijyen koşullarına uymadığı, bozulduğu, kokuştuğu ve etiketlerinin tüketiciyi yanıltıcı bilgiler içerdiği tespit edildi.

İki işletmeden toplanan 170 kilo tereyağı, kaşar peyniri ve tulum peyniri, 70 kilo sucuk ve sucuk döneri mevzuata aykırılık taşıdığı gerekçesiyle toplanarak imha edildi.
Görüyorsunuz; hileciler yöresel ürün fuarında bile bozuk, kokuşmuş gıda ürünleri satmaya cüret edebiliyorlar.
Bu kişiler aslında gıda teröristleri!
Tarım ve Orman Bakanlığı hile ve tağşiş ürünlere karşı amansız bir mücadele içinde.
Sürekli denetimler yapılıyor ama cezalar ağır olmadığı sürece bu denetimler fazla fayda sağlamıyor.
Kalitesizliği, hileyi geçtim gıda zehirlenmesinden dolayı hayatını kaybedenler oluyor artık.
Gıda teröristlerine karşı hapis gibi ağır cezalar uygulanmalı.

***

PESTİSİTE KARŞI BASİT ÖNLEM
Meyve ve sebzelerde pestisit oranlarının zaman zaman yüksek çıkması günümüzün önemli sorunlarından biri.
Pestisitler insan vücudunda biyobirikim yaparak uzun süreli maruz kalmalarda pek çok olumsuz etkiye neden olabilir.
Bu etkiler arasında kanser türleri, Parkinson hastalığı, Alzheimer, solunum sistemi hastalıkları ve üreme sistemi bozuklukları yer alıyor. Bu sorunun çözümü; tarımsal ilaçların bilinçsiz kullanımının önüne geçmek.
Çiftçilerin tarımsal ilaç kullanımı sürekli ve sıkı bir şekilde denetlenmeli.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

TÜİK açıkladı: Nisan 2025 enflasyonu belli oldu!

Nisan ayı enflasyonu belli oldu! Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)...

Zengin Bebesi Dediler Çiftçiler Kralı Oldu! Sencer Solakoğlu – Feyz Çiftliği Gezisi!

https://youtu.be/_B6Nab_M06Y?feature=shared AGRO TV’nin yeni programı "Çiftliklerde Gelecek" bu bölümde Türkiye'nin...

Yapay zekâyı ahıra soktu verimi yüzde 20 artırdı

Girişimci çiftçi, babasının izinden gitti, önce süt sağmayı sonra...

Uzman isim uyardı: Pirinçteki tehlike sessizce büyüyor, kansere kadar gidebilir

Uzmanlar pirincin arsenik gibi toksik maddeleri bünyesinde biriktirme riski...