“Toprak Üreticide Kalmalı!”

İzmir-Urla Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenen Uluslararası Urla Enginar Festivali, üreticiye sahip çıkan, toprağa değer veren ve tarımda sürdürülebilirliği önceleyen bir vizyonla kapılarını açtı. Festivalin açılış konuşmasını yapan Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, tarım ve üretimin yalnızca ekonomik bir değer değil, aynı zamanda bir yaşam biçimi ve kültürel miras olduğunu vurguladı.

Başkan Balkan, “Bugün burada enginarın hikayesini hep birlikte yeniden yazıyoruz. O hikâyenin gerçek kahramanları sabahın ilk ışıklarıyla tarlaya giden, güneşin altında emeğini alın terine dönüştüren üreticilerimizdir” diyerek, festivalin temel amacının üreticiyi görünür kılmak ve bu bereketli topraklara olan borcu hatırlatmak olduğunu söyledi.

İzmir’in bereketli topraklarının simgesi enginar, Urla’da bir kez daha festival coşkusuyla buluştu. Bu yıl 11’incisi düzenlenen İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği Uluslararası Urla Enginar Festivali, Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan’ın ev sahipliğinde görkemli bir açılışla başladı. Kortejde yer alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’a Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Altan İnanç, Urla Kaymakamı Mustafa Gözlet, Urla Ziraat Odası Başkanı Muharrem Uslucan, üreticiler, oda, dernek ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar eşlik etti. Açılış konuşmalarıyla başlayan törende, tarıma, üreticiye ve yerel değerlerin korunmasına dair önemli mesajlar verildi.Festivaller Bir Kalkınma Modeli

Enginarın yalnızca bir tarım ürünü değil, Urla’nın kültürel belleğinde önemli bir yer tuttuğunu belirten Selçuk Balkan, festivalleri sadece eğlencelik etkinlikler olarak değil, yerel kalkınma ve tarım bilincini artıran birer stratejik araç olarak konumlandırıyor. Balkan, “Enginar Festivali, yalnızca mutfaklarda değil; tarlada, sokakta, pazarda yaşanan bir şölendir. Gelecek nesillere toprağın, üretimin ve emeğin değerini aktaracak projeleri hayata geçiriyoruz” dedi. Urla Belediyesi’nin GastrofarmUrla çatısı altında düzenlediği Mart Dokuzu Ot Bayramı, Bağbozumu Şenlikleri, Hasat Şenlikleri ve Zeytin ve Sanat Festivali gibi etkinliklerle tarıma dayalı kırsal kalkınmayı bir bütün olarak ele aldığını belirten Balkan, “Biz istiyoruz ki toprak üreticide kalsın. Katma değeri yüksek tarımsal ürünleri kendi topraklarımızda üretelim” ifadelerini kullandı.Kooperatiflerle Güçlü İşbirlikleri

Selçuk Balkan, göreve geldikleri günden bu yana üreticinin, köylünün ve çiftçinin yanında olduklarını vurgulayarak, Kadıovacık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile yapılan iş birliği sayesinde 30 bin metrekarelik alanın zeytinlik olarak üretime kazandırıldığını, kısa süre önce ise 7 bin adet zeytin fidanının üreticilere ulaştırıldığını söyledi. Ayrıca Balkan, geçmişte toprağından uzaklaşmak zorunda kalan çiftçiye yeniden umut olmak ve ekonomik olarak nefes aldırmak istediklerini belirtti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

SODER eylem planı hazırlığındaydı.Bakanlığı’nın ‘yoğun gece mesaisiyle’ plan rafa kalktı

Emeğinin karşılığını alamayan yüksek girdi maliyetlerine karşın düşük kaldığını...

Bakanlık ifşa etti: Sucuk ve köfte yapımında sakatat, kebap yapımında kanatlı eti kullanmışlar!

Tarım ve Orman Bakanlığı yaptığı denetimler kapsamında taklit ve...

Mine Ataman “Türkiye’de Tarım Ölmüyor Ama Çok Sıkıntısı Var!”

https://youtu.be/n39UumpX_s4?feature=shared 196Sekiz’den Dinle serisinin yeni bölümünde konuğumuz tarım yazarı Mine...

Manavgat gastronomiyle turizmi 12 aya yayacak

Akdeniz’de en çok tercih edilen tatil destinasyonlarından Manavgat, gastronomiyle...