Özellikle gıda enflasyonu ile boğuşan Türkiye bugünlerde mutfağına patlıcan sokmakta zorlanıyor. Patlıcanın fiyatı tavuk eti ile yarışıyor.
İstanbul’da patlıcan fiyatları son günlerde adeta uçuşa geçti. Bazı marketlerde kilogram fiyatı 180 TL’ye kadar yükselirken, sebze halindeki fiyatların ise 80 TL seviyelerinde olduğu belirtildi. Akdeniz Bölgesi’nde etkili olan soğuk hava koşulları üretimi düşürerek fiyatları artırırken, havaların ısınmasıyla birlikte fiyatların yeniden gerilemeye başladığı bildirildi.
PATLICAN FİYATLARI BİR HAFTADA İKİYE KATLANDI
Son bir haftada İstanbul genelinde patlıcan fiyatları hızla yükselerek vatandaşları şaşkına çevirdi. Hal ve marketlerde fiyatların sert bir şekilde artması, bazı marketlerde patlıcanın raflardan tamamen kaybolmasına neden oldu. Uzmanlar, bu yükselişin Akdeniz Bölgesi’nde etkili olan soğuk hava dalgası nedeniyle yaşandığını, ancak sıcaklıkların yükselmesiyle fiyatların tekrar düşüşe geçtiğini belirtiyor.