Tarife kontenjanı uygulaması ayçiçeği üreticilerinin yüzünü güldürdü

2024 yılında, ayçiçeği hasadının başladığı dönemde ton başına fiyatlar 13 bin 500 liradan başlamıştı. Tarife kontenjanı uygulaması sonucunda 20 bin liraya kadar yükselen fiyatlar üreticiyi sevindirdi. Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç, söz konusu uygulamayı ve etkilerini değerlendirdi.

Geçen yıl üretim sezonunda yağlık ayçiçeği tohumu ve ham ayçiçeği yağı ithalatında tarife kontenjanı açılmasının ürünü değerlendirdiğini söyleyen Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç, uygulamanın yerli üretimi teşvik açısından da önem taşıdığını belirtti.

Kırbiç, “Tarife kontenjanına göre sanayici ve tüccarımız ülke içerisindeki yerli üretimden aldığı ürün miktar karşılığında devletimizin belirlediği bir oranda yurt dışından vergisiz ya da düşük düzeyde bir vergi oranıyla ayçiçeği ya da ham yağ getirme hakkı elde ediyor. Böyle olunca sanayici ve tüccar piyasada alıcı oluyor” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

TZOB Genel Başkanı Bayraktar: “65 ilimizde zirai don zararı var

Zirai dondan etkilenen Sakarya’nın Geyve ve Pamukova ilçelerinde bahçe...

Uzmanlar “Fiyatlar artacak” diyerek uyardı: Stok yapın

Türkiye'de 81 ilde 'zirai don' alarmı! Uzmanlar "Fiyatlar artacak"...

Don hasar raporları hazırlanırken üretici örgütlerinin dikkate alınmasını istediği hususlar

Şubat ayında Adana, Mersin ve Hatay illerinde, Nisan ayında...

Eray Özer, Abdurrahman Dilipak’la Greenpeace’i aynı noktaya getiren kanun

Gerçekten de böyle oldu: İklim Kanunu’na bir yanda Abdurrahman...