Didem Eryar Ünlü: Gıda sektöründe rekabet yenilikçilikten geçiyor

Gündoğdu Gıda Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Hakan Tokgöz, “1 kilogram peynir üretimi için sanayide yaklaşık 10-12 litrelik su ihtiyacı var. Buna süt üretiminde hayvancılık ve tarımda kullanılan su dahil değil. Tam burada yenilikçi tarım modelleri ve sulama yöntemleri önem kazanıyor” diyor.

Gündoğdu Gıda’nın geçmişi 1975 yılına dayanıyor. Unkapanı’nda işe gıda toptancılığıyla başlayan Gündoğdu Gıda, 2008’de anonim şirkete dönüşüyor. Şirketin Manisa Salihli’de 2009 yılında temellerini attığı peynir üretim fabrikası ise 2011 yılından bu yana üretime devam ediyor. Aynı şekilde 2001 yılında kurucu ortağı olduğu Kopuz Zeytincilik Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi de 2013 yılından bu yana Manisa ili Salihli İlçesi’nde üretimini sürdürüyor. 15 bin metrekare büyüklüğündeki fabrikada peynir üretiliyor.

Şirketin Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Hakan Tokgöz, “Kendi üretimimize ilk başladığımız dönemde günlük yaklaşık 3 ton sütümüz vardı. Şimdi hiç durmayan bir üretim var. Günlük süt üretimimiz 180 tona ulaşıyor’ diyor.

2011 ve 2013 yıllarında “En Hızlı Büyüyen Şirket” sıralamasında ilk 100’e giren Gündoğdu, bugün mutfak dışı gıda üretimi pazarının lider oyuncuları arasında.

Hakan Tokgöz, 2025 yılının Gündoğdu için bir kırılma noktası olduğunu söyleyerek, “Başarı hikayemizde yarım asrı geride bırakıyoruz. Bu yıl gerçekleştirdiğimiz halka arz sürecinin sonuçlarını ise önümüzdeki yıl daha net olarak görmeyi amaçlıyoruz. Kurumsallaşma, şeffaflık ve sürdürülebilir büyüme, stratejimizin temel taşları. Halka arz süreci ise bu stratejimizin devamlılığında önemli bir kaldıraç etkisi yaratacak. Sağlam finansal yapımız, etkin kaynak yönetimimiz ve sürdürülebilir büyüme hedeflerimizle, yatırımcılarımız için sürdürülebilir değer yaratmak en önemli hedeflerimiz arasında yer alıyor” diye ekliyor. “Kurulduğumuz günden bu yana çiftlikten sofraya kalite anlayışımızla tüketicilerimizin güvenini kazandık ve tamamen öz sermayeyle büyüdük. Halka arzdan elde edeceğimiz geliri de öncelikle işletme sermayemizi güçlendirmek için kullanacağız’ diyor. Tokgöz şu yorumları yapıyor:

2025 bizim için yatırım yılı olacak

“Gıda sektöründe, artan talebin yanı sıra karşımızda değişen tüketici tercihleri var. Rekabette dayanıklılık için gıda firmaları olarak ürün yelpazemizi genişletmek artık yeterli değil; aynı zamanda yenilikçi çözümler sunmak zorundayız. Peynir çeşitlerimizde bu farkı yaratıyoruz. Bohça peynirinden kaşar ve cheddar peynirine kadar uzanan geniş bir gamda, farklı lezzetleri market raflarına ve iş ortaklarımızın mönülerine ekliyoruz. 2025 hedeflerimiz arasında, bu lezzetleri global pazarlara taşımak var. İşin bir de e-ticaret boyutu bulunuyor. 2025 bizim için yatırım yılı olacak. Farklı ürünlerle peynir pazarındaki gücümüzü artırmayı hedefliyoruz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Limon üreticisi mağdur olmasın karar gözden geçirilsin

Ticaret Bakanlığı son dönemde belirli bölgelerde yaşanan soğuk hava...

SETBİR Başkanı Coşkun: Süt ve et hayvancılığı desteklenmeli

Süt ve et hayvancılığın birbirine sıkı sıkıya bağlı sektörler...

Hatada Israr En Büyük Hatadır ”Limon İhracatı 2. defa durduruldu” Mehmet Mühür

GIDA DA ARZ GÜVENLİĞİ, ÜRETİMDEKİ İSTİKRAR ,TİCARETİNİN İSTİKLALİ İLE...

2024 yılı ikinci dönem hayvancılık destekleme başvuruları başladı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sağlanan 2024 yılı ikinci...