Aydın Dağları’nda son yılların en verimli elma hasadı yapıldı! 1500 rakımda yetişiyor…

Türkiye’nin en verimli dağlarından biri olan Aydın Dağları’nda kestanenin ardından elma hasadı da tamamlandı.

Aydın ve İzmir’in kesiştiği Aydın Dağları’nda bu yıl elma ağaçlarından son yılların en verimli hasadı yapıldı. Hem kalite, hem rekolte hem de fiyatlardan memnun olan üreticiler, tek endişelerinin kurak giden yıllar olduğunu belirttiler.

Aydın’ın Köşk İlçesi İle İzmir’in Ödemiş ilçesi arasında kalan 1500 rakımlı yaylalarda elma hasadı da tamamlandı. Bu yıl yaz mevsiminin uzun sürmesi ve soğukların geç başlamasından dolayı hasat sezonunun yaklaşık 2 hafta geciktiğini belirten üreticiler sezondan umutlu olduklarını belirttiler.

Bu yıl kuraklığa rağmen rekoltenin oldukça yüksek olduğunu kaydeden bölge çiftçilerinden Cevdet Kılınç, “Bu yıl Aydın Dağları’ndaki yaylalarda geçen yıla oranla rekolte daha yüksek. Kalitede de oldukça güzel. Hava şartlarındaki olumsuzluklardan dolayı hasat sezonunda biraz gecikme oldu” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

5 Milyar 496 Milyon Liralık Destekleme Ödemesi Yarın Hesaplara Aktarılacak

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 5 milyar 496...

Zorlu iklim şartları fiyatlarda artışa neden olacak

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği mali genel kurulunu...

Özel ve İmamoğlu çiftçilerin cezasını ‘kardeş payı’ yaptı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yozgat’ta çiftçilere kesilen cezayı...

Yumurtaya dokunduktan sonra elinizi mutlaka yıkayın!

TÜGİS Bilim Kurulu, Dünya Sağlık Haftası’nda salmonella bakterisine dikkat...