Erhan Adem: ”Bankalar çiftçiye değil, düğünlere destek olmayı tercih ediyor’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, 2024 yılı bitkisel üretim desteklerine ilişkin tebliğle ilgili “Çiftçilerimizin içinde bulunduğu darboğaza çözüm getirmekten uzak, yüzeysel düzenlemelerden öteye geçememektedir” açıklamasında bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, 2024 yılı bitkisel üretim desteklerine ilişkin tebliğle ilgili “Çiftçilerimizin içinde bulunduğu darboğaza çözüm getirmekten uzak, yüzeysel düzenlemelerden öteye geçememektedir. Açıklanan destekleme oranları, artan girdi maliyetleri ve yüksek enflasyon karşısında çiftçimizin yükünü hafifletmeye yetmemekte, üreticimizi daha da zor durumda bırakmaktadır. Ziraat Bankası, Halk Bankası gibi bankalar çiftçiye destek olması gerekirken, bu takı töreninde boy gösterdi. Çiftçimiz zor durumda, üretim yapamaz hale gelmiş, ama bu bankalar maalesef çiftçiye değil, düğünlere destek olmayı tercih ediyor’’ dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan “Bitkisel Üretime Yönelik Desteklemeler ile Diğer Bazı Tarımsal Desteklemelere Ödeme Yapılmasına Dair Tebliğ”, 1 Ocak 2024’ten geçerli olmak üzere Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, tebliğle ilgili açıklama yaptı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Verim kaybı yüzde 50’yi buldu: Ayçiçeği üreticisine uyarı

Trakya'da ayçiçeğinde yaşanan kuraklık nedeniyle bazı bölgelerde yüzde 50'lileri...

Anket sonuçlandı: Ekonomistler eylül ayında yüzde 2,09 aylık enflasyon bekliyor

Türkiye İstatistik Kurumu, 3 Ekim Perşembe günü eylül ayı...

Gıda ihracatı sekiz ayda 15 milyar dolara dayandı!

Ağustos 2024’te geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,3...

Hamsi, istavrit ve palamutta mikroplastik

Karadeniz ve Marmara’da ekonomik değeri olan 19 balık türünde...