Fidan Ataselim: Teklifi durdur, canları yaşat!

Kim ki elini bu öneriler geçsin diye kaldırırsa bilin ki hayvanların yaşam haklarını sonlandırma yetkisini kendinde görüyor, cinayete teşvik ediyor demektir. Altında yine bütünsel bir politika yattığı kesin olsa da Katliam Yasasını durdurmak hala mümkün!

Katliam yasasının kavgası sürüyor. Aylardır hayvan hakları savunucuları birçok kentte mitingler gerçekleştirdi, yaşam nöbetleri tuttu, Meclis parkında buluştu ve Meclise girdi. Ama gelin görün ki komisyon toplantısına alınmadılar. Yüzlerine kapıları kapattılar. Halbuki halkın en doğal hakkıdır yasama organını izlemek, denetlemek. 14 saat sürdü tartışmalar ama bundan şikayet etmeden “daha uzun da sürebilir” diyerek “yeterki sonucu değiştirebilelim” demek isterim.

KAPILARI KAPATSALAR DA CİNAYETİ GİZLEYEMEZLER

Şüpheli kadın ölümlerinde de katiller cinayeti gizlemek için türlü yollar bulsa da gerçekleri açığa çıkarıyoruz. Tıpkı onun gibi burada da hayvan hakları savunucuları, canların öldürülmemesini savunanlar gerçekleri cansiperhane anlatmaya ve katliam yasasına karşı durmaya devam ediyor.

Gelin görün ki AKP ve MHP oylarıyla önerinin ilk 7 maddesi geçiyor. Sabah görüyoruz ki Bahçeli:  “Türk milleti, köpekleri dost kabul eder. Türk milleti, köpeklere yapılacak yanlışların karşısında durur. MHP de üzerine düşeni yapacaktır, kimse merak etmesin.” diyor. Siyasi iktidar ve ortakları ne dediğini biliyor ne de yaptığını. Mustafa Bildircin’in haberinde de görüyoruz ki AKP Grup Başkanvekilinin milletvekillerine gönderdiği takvimde de yeni yasama dönemine bırakıldığı söylenen Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun görüşüleceği, Katliam Yasası’nın yeni yasama dönemine bırakılacağı belirtilmiş. Bir dedikleri diğer dediklerini tutmayan iktidar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Bakan Yumaklı duyurdu: IPARD III programı ile 211 projeye 1,9 milyar lira hibe desteği

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "IPARD III Programı...

Mine Ataman: Tarım kredilerinin dönüşünde sorun yok, toprağa mühendislik ekiyoruz

Pazarlar daralıp, karlılıklar azalırken katma değerli tarımsal üretim için...

Tarımda kokarca alarmı!

Karadeniz Bölgesi’nde fındık rekoltesi ve randımanında ciddi kayıplara neden...

Türkiye’nin patates ambarlarında hasat başladı: 56 bin dekar alandan 300 bin ton ürün bekleniyor

Türkiye’nin patates ambarlarından olan Bitlis’in Ahlat ilçesinde yemeklik ve...