Tarım Bakanlığından belediyelerin tarımsal faaliyetlerine tedbir! CHP’li belediyelerin çalışmaları kısıtlanabilir!

Tarım Bakanlığı, desteklerin görünürlüğünü azalttığı gerekçesiyle belediyelerin tarımsal faaliyetlerine kısıtlama getirmeye hazırlanıyor. Bu karar özellikle CHP’li belediyelere karşı bir tedbir olarak görülürken, Bakanlığın belediyelerin kırsalda yürüttüğü tarımsal faaliyetleri bir tehdit unsuru olarak görmesi dikkat çekti.

TARIMDAN HABER ÖZEL / Tarım ve Orman Bakanlığının 2024-2028 Stratejik Planı yayınlanırken, 4 yıllık strateji planında Bakanlığın faaliyetlerini etkileyen politik, ekonomik, sosyal, teknolojik, yasal ve diğer çevresel dış etkenler tespit edildi.

BELEDİYELERİN TARIMSAL FAALİYETLERİ TARIM BAKANLIĞI İÇİN BİR TEHDİT UNSURU OLARAK GÖRÜLDÜ!

Tarım Bakanlığının faaliyetlerini olumsuz etkileyen faktörlerin arasında belediyelerin tarımla ilgili faaliyetlerinin de gösterilmesi dikkat çekti. Belediyelerin tarımla ilgili faaliyetlerinin Tarım Bakanlığının faaliyetlerini olumsuz etkilediğine dikkat çekilerek, bu çalışmaların bir tehdit unsuru olarak görülmesi bu konuda bir düzenleme mi yapılacak sorusunu gündeme getirdi. Yapılacak bir düzenleme ile belediyelerin tarımla ilgili kırsalda yürüttüğü çalışmaların tamamen Tarım İl Müdürlüklerinin iznine bağlanabileceği kaydediliyor.

Bakanlığın 4 yıllık strateji planında, belediyelerin tarımla ilgili faaliyetleri, tehdit ve fırsatlar bakımından idareye etkisi ile ilgili analizler yer aldı.

BELEDİYELERİN ÇALIŞMALARI TARIM BAKANLIĞININ VERDİĞİ DESTEKLERİN GÖRÜNÜRLÜLÜĞÜNÜ AZALTIYOR!

Belediyelerin tarımla ilgili faaliyetlerinin, tarımsal üretimin ve istihdamın artırılması, tarımsal üretim ile ilgili girdi destekleri ve tarımsal ürünlerin pazarlama zincirinin kısalması yönünden bir fırsat oluşturduğu kaydedilirken, diğer yandan belediyeler tarafından yürütülen tarımsal faaliyetlerin belirlenen tarım politikaları ile örtüşmediği ve bunun bakanlık uygulama ve desteklemelerinin görünürlüğünü azalttığı için bir tehdit oluşturduğuna dikkat çekildi.

Kırsal Belediye

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

İrfan Donat: Fiyatlar yüksek emek değersiz ürünler hileli

İrfan Donat 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nde, tarımda verdiği...

17 Ekim listesi: Sağlığı tehlikeye düşürecek peynirler

Tarım ve Orman Bakanlığı, ‘natamisin tespiti’ nedeniyle sağlığı tehlikeye...

Fikri Türkel: İklim değişikliği olmasaydı tarımsal verim nasıl olurdu?

Farklı konularda araştırmalar yayınlayan “Our World in Data”, geçen...

Bakan Yumaklı duyurdu: IPARD III programı ile 211 projeye 1,9 milyar lira hibe desteği

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "IPARD III Programı...