İdil Çimrin: Ev yapımı buzlu çay

İdilika’nın Mutfağı’nda bugün, serinletici ve enfes buzlu çay tariflerim var. Buzlu çayın Türk bardaklarına doluşu yeni olmasa da, evde kendi hazırlayacağımız buzlu çaylar konusu, yaz sıcaklarında en çok ilgimi çeken tarifler arasında.

Serinletici özelliği bir yana, istersek şekersiz ve sağlıklı formatını da kolaylıkla hazırlayabileceğimiz ve buzdolabında hazır bekleyen meyveli buzlu çaylar, ani gelen buhranlar için birebir. Ben bugün sizlere öncelikle en klasiğinden bir limonlu buzlu çay, ardından çocukların gözdesi kirazlı buzlu çay hazırladım. Son olarak da ıhlamur mucizesini serin serin deneyimlemek isteyenler için buzlu ıhlamur hazırladım. Umarım beğenirsiniz. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman [email protected] adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.


BUZLU IHLAMUR ÇAYI
MALZEMELER

2 bardak su
1 çay kaşığı bal
8–10 adet buz
2 dilim limon
3 paket ıhlamur
YAPILIŞI: Suyu kaynatıyoruz. Poşet ıhlamur kullanmayacaksanız 2 yemek kaşığı ıhlamuru sıcak suda demliyoruz. Balı içine atıp eriyene kadar karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca bir bardağa 4 ya da 5 adet buzu ve 1 adet limon dilimini atıp servis yapıyoruz.

LİMONLU BUZLU ÇAY
MALZEMELER

1 adet limon
Yarım su bardağı toz şeker
1.5 kahve fincanı çayın demi
2 litre su
YAPILIŞI: Normal bir şekilde çayımızı demliyoruz, ılınmasını bekliyoruz. 1.5 kahve fincanı çayı sürahiye boşaltıp tamamen soğumadan şekeri ilave edip karıştırıyoruz. Tam çözünmesi için sıcaklığını tam olarak yitirmemesi önemli. Sonrasında suyu ekleyip tekrardan karıştırıyoruz. Sonra bir adet limonun suyunu sıkıp döküyoruz. Çaya buz ilave ederek servis ediyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

En fazla taklit edilen ürün o oldu! Herkesin mutfağında var: bu adı kullanarak satıyorlar!

Ayvalık Ticaret Odası, Tarım ve Orman Bakanlığının güncellediği taklit-tağşiş...

Tarım Bakanlığı Personel Genel Müdürü değişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararla, Adem Dinç Tarım ve...

Hileli üretimde büyük skandal: Tarım Kredi de taklit ve tağşiş listesinde!

Çiftçi kuruluşu Tarım Kredi Kooperatiflerinin ürettiği ürünler de tağşiş...

Gürkan Akgüneş, Tavuklar gerçekten geziyor mu?

Gerçekten de yumurta paketlerine bakıldığında, “Gezen tavuk” yazılı yumurtaların...