Damacana suya neden zam geliyor? Mahfi Eğilmez açıkladı

Sosyal medyada bağımsız denetçilik yapan Yusuf Ayırkan’ın “Damacana suya neden zam geliyor” sorusu üzerine başlayan fırsatçılık tartışmasına Mahfi Eğilmez enflasyon üzerinden cevap verdi.

Eski Hazine Müsteşarı Dr. Mahfi Eğilmez ekonomiye ilişkin saptamaları ile milyonların ekonomisine gerekse dünya ekonomisine ilişkin önemli saptamalarda bulunuyor.

Son olarak sosyal medyada bir kullanıcının damacana suya yapılan zamları sorgulaması ve bu konuda Mahfi Eğilmez’den yanıt beklemesi üzerine Eğilmez enflasyon baskısına işaret etti.

Bağımsız denetçilik yapan Yusuf Ayırkan adlı bir sosyal medya kullanıcısı X’te Mehfi Eğilmez’e “Damacana suya zam gelmiş, iyi de güzel kardeşim döviz stabil, enerji fiyatları artmadı, asgari ücret henüz zam yapılmadı, bu neyin zammı ? Ne olduda zam yaptınız. Serbest piyasa böyle bir şey değil bunu kabullenmemeliyiz, Haksız mıyım değerli hocam?” diye sordu.

Mahfi Eğilmez ise Ayırkan’a “Yüzde 100 haklısınız ama üretici ve satıcılar gerçek enflasyonun açıklandığı gibi olmadığını ve dolayısıyla kurun bu bastırılmış haliyle devam edemeyeceğini görüyor ve kuru 40-45 TL olarak alıp fiyatlarını ona göre ayarlıyorlar. Gerçekleri sakladığımız sürece olacak olan budur” yanıtını verdi.

Eğilmez sosyal medyada tartışmaya dönem konuya ilişkin daha kapsamlı bir mesaj yayınladı. X hesabından yaptığı paylaşımda Eğilmez, “X’deki izleyicilerimle aramızda bir tartışma çıktı. Bir okur damacana suya gelen büyük fiyat artışından şikâyetçi olup bunu satıcıların aç gözlülüğüne bağlayınca ben de yanıt olarak ortada aç gözlülükten farklı bir durum olduğunu yazdım. Böylece de Pandora’nın kutusu açılmış oldu” derken şöyle devam etti:

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Verim kaybı yüzde 50’yi buldu: Ayçiçeği üreticisine uyarı

Trakya'da ayçiçeğinde yaşanan kuraklık nedeniyle bazı bölgelerde yüzde 50'lileri...

Anket sonuçlandı: Ekonomistler eylül ayında yüzde 2,09 aylık enflasyon bekliyor

Türkiye İstatistik Kurumu, 3 Ekim Perşembe günü eylül ayı...

Gıda ihracatı sekiz ayda 15 milyar dolara dayandı!

Ağustos 2024’te geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,3...

Hamsi, istavrit ve palamutta mikroplastik

Karadeniz ve Marmara’da ekonomik değeri olan 19 balık türünde...